BIST 10.158
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.392,32
HABER /  DÜNYA

Çocuk anneye töre kürtajı

Adana’da düzenlenen kürtaj operasyonunda gözaltına alınan 16 yaşındaki A.E.’nin töre cinayetine kurban gitmemek için kürtaj yaptırdığı ortay...

Abone ol

Adana’da düzenlenen kürtaj operasyonunda gözaltına alınan 16 yaşındaki A.E.’nin töre cinayetine kurban gitmemek için kürtaj yaptırdığı ortaya çıktı.
Özel bir hastanede 10 haftanın üzerindeki gebeliklerde kürtaj yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda aralarında 4 doktorun da bulunduğu 21 kişi gözaltın alındı. Gözaltına alınanlar arasında tesadüfen bir de çocuk çıktı. 16 yaşındaki A.E.’nin töre cinayetine kurban gitmemek için kürtaj yaptırdığı anlaşıldı.
Yapılan polis baskınıyla çocuk gelinin kürtaj yaptırdığının ortaya çıkması üzerine A.E.’nin ailesi iddiaya göre, damat adayı A.K.’nin ailesinin oturduğu eve baskın yaptı. Ancak polis olayların büyümesini önledi.
Gözaltındaki A.K., “Beni öldürürler” diyerek polisten yardım istedi. Polis de A.K.’ye polis yeleği ve şapkası giydirip sıkı koruma altında adliyeye sevk etti.
Çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan A.K. polisteki ifadesinde “A.E. ile nişanlandık, evlenecektik. Birlikte olduk. Ancak hamile olduğunu sonradan öğrendim. Evlenmeden hamile olduğunu babası ve aile büyükleri öğrenseydi beni ve A.E.’yi öldürebilirlerdi. O yüzden kist var diye annesiyle birlikte 9 bin lira verip kürtaj yaptırdık. Nişanlımın kürtaj yaptırdığını polis operasyonuyla ailesi öğrendi, beni de öldürebilirler."