BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Clinton'dan Fransa'ya tepki!

Fransa Senatosunda kabul edilen Ermeni yasasını ABD neden kabul etmedi?

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Fransa Senatosunda kabul edilen Ermeni yasasıyla ilgili olarak, ''Biz, ifadelerin suç sayıldığı bir yoldan asla yürümeyeceğiz." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Fransa Senatosunda kabul edilen Ermeni yasasıyla ilgili olarak, ''Biz, ifadelerin suç sayıldığı bir yoldan asla yürümeyeceğiz. Ne kadar korkunç bir olay olursa olsun, ne kadar yüksek derecede hassasiyetleri temsil ederse etsin, tarihsel konuları çözmek için hükümet gücünü kullanmaya çalışmak, bana göre çok tehlikeli bir kapıyı açar'' dedi.

ABD NİYE KABUL ETMEDİ?

Clinton, ABD Dışişleri Bakanlığı personeliyle katıldığı bir toplantıda bir katılımcının, ''Fransa Senatosunun 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifini kabul etmesini hatırlatarak, ABD'nin bu olayları neden 'soykırım' olarak kabul etmediği'' şeklindeki sorusunu yanıtladı. Soruya yanıtına, ''Bizim en büyük güçlerimizden biri, ifadeleri suç kapsamına sokmamamız. İnsanlar bu ülkede istedikleri hemen hemen her şeyi söyleyebilir ve yapabilirler'' diyerek başlayan Clinton'ın bu sözleri katılımcılardan alkış aldı.