BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,73
ALTIN 2.386,44
HABER /  GÜNCEL

Clinton: Suriye için zaman daralıyor

ABD Dışişleri Bakanı, acilen demokrasiye geçiş sürecinin başlatılmaması halinde Suriye'de örgütlü muhalefetin daha da sertleşeceği uyarısında bulundu.

Abone ol
 

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye yönetimine reform çağrılarını yineledi.

Cumhurbaşkanı Beşar Esad için zamanın daraldığını söyleyen Clinton, bu yönde adım atılmaması halinde ülkede muhalefetin daha da sertleşebileceği uyarısında bulundu.

Litvanya ziyaretinde konuşan Clinton, 'Suriye'de hükümetin zamanı doldu, buna hiç şüphe yok. Ya barışçıl protestolar ve sivil toplumla diyaloğa izin veren bir siyasi süreç başlatılacak ya da daha örgütlü bir direnişle karşılaşacaklar" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, bu hafta Şam'da muhalif temsilcilerle yapılan tek bir toplantının demokrasiye geçiş için yeterli olmayacağını belirtti.

1700 ölü

Suriye'de insan hakları eylemcilerine göre, Mart ayında ülkenin güneyinde başlayan ve hızla yayılan ayaklanmada, en az 1350 sivil ve 350 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Esad yönetiminin attığı, olağanüstü halin kaldırılması dahil bazı adımları yeterli bulmayan muhalefet, özellikle Cuma namazlarından sonra düzenlenen eylemlerini yoğunlaştıracağını söylüyor.