BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.403,02
HABER /  DÜNYA

Clinton çekilme hazırlığında mı?

Bill Clinton'ın, ''bugünün, başkanlık kampanyasında yer aldığı son gün olabileceği'' açıklaması, spekülasyonlara yol açtı.

Abone ol Eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın, ''bugünün, başkanlık kampanyasında yer aldığı son gün olabileceği'' biçiminde yaptığı bir açıklama, Hillary Clinton'ın, Demokrat Parti'nin başkan adaylığı yarışından artık çekilmeye hazırlandığı yönünde spekülasyonlara yol açtı.

MSNBC Televizyonu'nun internet sitesindeki habere göre Bill Clinton, Demokrat Parti'de yarın son ön seçimlerin yapılacağı 2 eyaletten biri olan Güney Dakota'nın Milbank kentinde, Hillary'nin yandaşlarına yaptığı açıklamada, ''Şunu söylemek isterim ki bugün, bu tür bir kampanyada yer aldığım son gün olabilir'' dedi.

Clinton, ''Hillary, başkanlığa aday olmaya karar verene dek artık siyasetin dışında kaldığımı düşünüyordum. Ancak Hillary'nin başkanlığı için kampanya yapmak, yaşamımın en fazla onur duyduğum süreçlerinden bir oldu'' diye konuştu.

Clinton'ın bu sözleri, Demokrat Parti'nin başkan adaylığı yarışında Barack Obama'nın oldukça gerisinde kalan Hillary'nin, artık mücadeleden çekilmeye hazırlanıyor olabileceği biçiminde söylentilere neden oldu.

Hillary'nin, yarınki son Güney Dakota ve Montana ön seçimlerinden sonra konuşmasını, senatörü olduğu New York'ta yapacağı açıklandı.

Obama'nın, favori görüldüğü son 2 ön seçimin ardından, henüz kararsız süper delegelerin kimilerinin desteğini sağlayarak, kısa sürede başkan adaylığı için gereken 2 bin 118 delege sayısına ulaşması bekleniyor.

Hillary, Porto Riko'da dün kazandığı ön seçimden sonra, kampanyasının ''aynen sürdüğünü'' söylemişti.

Ancak siyasal gözlemcilerin büyük çoğunluğu, Clinton'ın artık Obama'ya yetişme şansının fiilen kalmadığını savunuyorlar.