BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

“Çizmelerimi çıkarayım mı?” diyen işçiye iyi haber

Soma'daki maden faciasından yaralı kurtulan ve sedyede söyledikleriyle Türkiye'nin gündemine oturan işçiye müjde.

Abone ol

Şanlıurfa Müftülüğü, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaralı kurtularak ambulansa bindirildiği sırada ‘çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin” diyen maden işçisi Murat Yalçın’ı umreye götürme kararı aldı. Yalçın, bu müjdeyi sevinçle karşıladı.

Şanlıurfa Müftülüğü'nden, Soma’daki maden faciasında yaralanarak ambulansa bindirildiği sırada 'Çizmelerimi çıkarayım mı?' diyerek, adeta facianın simgesi haline gelen Murat Yalçın’a umre müjdesi geldi. Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, zamanın, acıları paylaşma zamanı olduğunu söyledi. Soma Müftülüğü'nü arayarak, facianın simgesi haline gelen yaralı ile irtibata geçtiklerini dile getiren Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, işçi Murat Yalçın ile irtibat kurduklarını söyledi.

Murat Yalçın’a umre teklifinde bulunduğunu aktaran Açık, işçinin bu teklife çok sıcak baktığını ve sevindiğini anlattı. Görüşmede duygulu anların yaşandığını belirten Açık, maden işçisi ile birlikte 10 kişilik ekiple 15 Haziran’da umreye gideceklerini söyledi. Acıları hafifletme adına tüm müftülüklere örnek olması temennisinde bulunan müftü Açık, benzer acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.