BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.527,78
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çıplak adamı giydirdiler

'Musallat'ın afişleri dert oldu. İki kurumdan biri sakıncalı buldu, diğeri izin verdi.

Abone ol

Burak Özçivit, afişlerde üstü çıplak duruyordu. Ancak Kültür A.Ş., belediye otobüslerindeki afişlerde oynama yaptı

"MUSALLAT" ile ilk sinema filmini çeken yönetmen Alper Mestçi, ilk kez bir sinema filminde başrolde oynayan Burak Özçivit'i, filmin bir sahnesinde yarı çıplak oynattı. 16 Kasım'da vizyona girecek filmin yapımcısı da Özçivit'in yarı çıplak bu görüntüsünü filmin afişinde kullandı.

Mia Yapım, filmin tanıtımı için bu afişleri önce İstanbul'un metro ve otobüs durakları ile belediye otobüslerine astırmak istedi. Reklam ajansı aracılığıyla metro durakları için Ulaşım A.Ş.'ye, otobüs durakları için de Kültür A.Ş.'ye başvurdu.

İki kurum da ajanstan "Musallat"ın afişlerini istedi. Ulaşım A.Ş. yetkilileri afişte bir sakınca görmeyip gerekli izni verdi. Kültür A.Ş. yetkilileri ise Burak Özçivit'in çıplak görüntüsünün açık hava reklamına uygun olmadığını, ancak giydirilmesi halinde afişe izin verebileceklerini söyledi.

Bunun üzerine filmin yapımcısı, Özçivit'e bilgisayarda siyah atlet giydirdi. Böylece metro duraklarındaki afişlerde çıplak olan Özçivit, belediye otobüsü ve duraklarına ancak giyinik çıkabildi.