BIST 10.806
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.429,38

Cinsellik konuşmak ailenin görevi

Cinsellik konuşmak ailenin görevi

Aileler için en zor konulardan biri, çocukları ile cinsellik ve gebelikten korunma yöntemlerini konuşmaktır... o kritik an geldiğinde, doğru sözleri söyleyebilmek çok önemlidir... türkiye aile planlaması derneği başkanı prof. dr. hakan şatıroğlu, ailelere önemli ipuçları...

Cinsellik konuşmak ailenin görevi

Aileler için en zor konulardan biri, çocukları ile cinsellik ve gebelikten korunma yöntemlerini konuşmaktır... O kritik an geldiğinde, doğru sözleri söyleyebilmek çok önemlidir... Türkiye Aile Planlaması Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu, ailelere önemli ipuçları verdi.

Cinsellik konuşmak ailenin görevi

DOĞRU BİLGİ GEREKİR

Cinsellik eğitimi hangi yaşta başlamalı?
Cinsel eğitime başlamanın yaşı yok. Çocuğun merak ederek sormaya başlamasından itibaren yaşına uygun olarak cinsel eğitim verilebilir. Yaş büyüdükçe daha fazla detaya girilebilir.

Cinsellik konuşmak ailenin görevi

Gençlerin cinsel yaşamlarına başlarken doğru bilgilerle donatılmış olmaları, ilk ilişkilerinden başlayarak kendi bedenleri hakkında karar verme sürecinin daha sağlıklı yaşanmasını sağlar. İlk cinsel ilişkilerinde modern korunma yöntemlerini kullanan gençler, daha sonra da bu konuya özen gösterir. Ancak yetişkinlik döneminde davranış değişikliği oluşturmak çok daha zordur...

Cinsellik konuşmak ailenin görevi

Hangi yaşta cinsel korunma konuşulmalı?

Kızlarla anneler, erkeklerle babalar mı ilgilenmeli? İlla kız çocukları anneleriyle, erkek çocukları babalarıyla bu konuyu konuşmalı diye bir kural yoktur. Bu, anne ve babaların çocuklarıyla diyalog şekillerine göre değişir. Her iki taraf da çocukları ergenlik dönemine girdiğinde ya da bu konu ile ilgili soru sorduklarında bilgi verebilir.