BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Çin'de hayvan vahşeti sürüyor

Tüm tepkilere rağmen Çin'de 'canlı hayvanlardan anahtarlık yapma' merakı devam ediyor.

Abone ol

ÇİN'de sokak ortasına kurdukları tezgahlarda güpegündüz vahşeti ticarete dökme gayreti içinde olan gözünü kan bürümüş satıcılar, içlerinde besin solüsyonu, su ve az miktarda oksijen bulunan minik torbalara hapsettikleri su kaplumbağası ve balık gibi küçük deniz canlılarını kolye, anahtarlık ya da 'Uğurlu eşya' diye satıyor.
 

CAN ÇEKİŞEREK ÖLÜYORLAR

Minik serum torbalarını andıran şeffaf ambalajlar içinde hareket bile edemeyen tutsak hayvanların bu şekilde 2-3 ay kadar yaşamlarını sürdürebileceği öne sürülse de, her anı işkence olan ve her saniyesi can çekişerek geçen bu ortamda, zavallı hayvanların ölmesi kimi zaman 1 günü bile bulmuyor.
 

'HAYVANLARA ÇİN İŞKENCESİ'

'Çin işkencesinin hayvanlara uygulanan türü de bu olsa gerek' dedirten 'canlı anahtarlık' çılgınlığına karşı tüm dünya ayaklanmış durumda. Posta'nın haberine göre, Çin hükümetini derhal bu konuda önlem almaya davet eden imza kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor.
 

YASAKLANSIN UYARISI GELDİ

İmza dilekçelerinde Birleşmiş Milletler, canlı hayvanların bu şekilde satılmasının yasaklanması konusunda Çin'e çağrıda bulunmaya davet edilirken, Çin Hükümeti'ne de bunun derhal yasaklanması gerektiği uyarısı yapılıyor.


live-animals-keychains.jpg