BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Çin 5 fabrikayı kapattırdı

Antalya Serbest Bölge'de 5 tekstil fabrikası, tekstilde Çin ile yaşanan rekabete dayanamadı.

Abone ol

Antalya Serbest Bölge'de 5 tekstil fabrikasının, tekstilde Çin ile yaşanan rekabete dayanamayarak üretimlerini durdurduğu bildirildi.

Antalya Serbest Bölge Müdürü Ayla Bayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Serbest Bölge'de faaliyette bulunan 16 tekstil fabrikası bulunduğunu hatırlattı.
   
Çin ile dünya ülkeleri arasında yaşanan rekabet nedeniyle Antalya Serbest Bölge'de faaliyette bulunan bazı tekstil fabrikalarının yaşanan krize dayanamayarak üretimlerini durdurduğunu belirten Bayhan, şöyle konuştu:


''Yurtdışında bir çok tanınmış uluslararası firmalara fason üretim yapan MCM Tekstil, Europe Tekstil, Esstri Tekstil, Yılfa Tekstil ve Develi Tekstil firmaları, Türkiye ve dünyada yaşanan tekstil krizine ve Çin ile yapılan rekabete dayanamayarak üretimlerini durdurdu.  Firmalar yaklaşık 2-3 ay önce faaliyetini durdurdu. Yurtdışına fason üretim yapan firmalarımız aynı zamanda kendilerini geliştiremediler. Tekstil sektörü ülke genelinde iyi gitmiyor.''


Üretimlerini durduran tekstil işletmelerinde istihdam edilen yaklaşık 500 işçinin işlerinden çıkarıldığını kaydeden Bayhan, bu firmaların Antalya Serbest Bölgesi'nde faaliyetlerine devam edip etmeme konusunda önümüzdeki günlerde karar vereceklerini sözlerine ekledi.