BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.460,38

Çılgın proje hangisi?

Çılgın proje hangisi?

Başbakan recep tayyip erdoğan’ın bugün açıklayacağı ak parti seçim beyannamesi’nde, sır gibi saklanan çılgın projenin detayları da yer alacak. parti yöneticileri dahil kimsenin hiçbir ipucu vermediği projeyle ilgili olarak medyada çıkan bazı “projeler” ise şöyle...

Çılgın proje hangisi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıklayacağı Ak Parti Seçim Beyannamesi’nde, sır gibi saklanan çılgın projenin detayları da yer alacak. Parti yöneticileri dahil kimsenin hiçbir ipucu vermediği projeyle ilgili olarak medyada çıkan bazı “projeler” ise şöyle sıralanıyor:

Çılgın proje hangisi?

İSTANBUL'A İKİNCİ BOĞAZ

İstanbul, ikinci bir boğaz ve devasa boyutta yeni bir ada kazanacak. Haliç’ten kanallar açılarak Kâğıthane ve Alibeyköy dereleri üzerinden Boğaz’ın kuzeyindeki Büyükdere’ye ulaşılacak.

Çılgın proje hangisi?

KÖPRÜ ÜSTÜ TELEFERİK

Proje, kentin bir yakasından diğer yakaya 35’er kişilik kabinlerde 4 dakikada geçmeyi sağlayan yaklaşık 30 milyon Euro maliyetli bir projedir. Bu proje ile aynı zamanda araçlar da taşınabilmektedir. Zincirlikuyu - Çamlıca arasında uygulanabilecek bu proje ile saatte yaklaşık 10 bin yolcuya hizmet verebilir. Aynı zamanda turistik amaçlı olarak da kullanılabilecektir.

Çılgın proje hangisi?

UYGARLIKLAR KÖPRÜSÜ

Çeşitli şirketlere danışmanlık hizmeti veren Murat Şaylan’ın blogunda yer verdiği bu projenin, Boğaz’ın iki köprüsünün arasına yapılması öngörülüyordu. Şaylan’ın anlatımına göre, Avrupa ve Anadolu yakalarında birbirinden çok uzakta 4 ayak olacak. Bu ayaklar tam ortada, Boğaz’ın üstünde birleşecek ve büyük bir dairesel alan oluşacak. İstanbullular yürüyerek bu ayaklardan ortadaki geniş alana ulaşabilecek, burada yemek yiyip gezinti yapabilecek.