BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19

Çıldırtan hastalık migren

Çıldırtan hastalık migren

Toplumda en sık görülen ve şikayet edilen hastalıklardan biri migrendir. şiddetli baş ağrıları ve beraberinde gelişen olumsuz etkiler atak boyunca yaşam kalitenizi düşürür ve sizi sıkıntıya sokar. uzmanlara göre migren aynı zamanda toplumsal bir sorun çünkü kişinin iş yaşamını olumsuz etkiliyor ve...

Çıldırtan hastalık migren

Toplumda en sık görülen ve şikayet edilen hastalıklardan biri migrendir. Şiddetli baş ağrıları ve beraberinde gelişen olumsuz etkiler atak boyunca yaşam kalitenizi düşürür ve sizi sıkıntıya sokar. Uzmanlara göre migren aynı zamanda toplumsal bir sorun çünkü kişinin iş yaşamını olumsuz etkiliyor ve verimi de düşürüyor. Yediğiniz gıdalara dikkat ederek ve hayatınızdan stresi uzaklaştırarak migren ataklarını aza indirebilirsiniz.

Çıldırtan hastalık migren

MİGRENİN BELİRTİLERİ NELERDİR? Hasta migren sırasında bir müddet kendini soyutlamak, dinlenmek ihtiyacı hisseder. Bazı belirtiler hastayı baş ağrısından daha çok rahatsız edebilir. Migreni beş evreye ayırabiliriz: UYARICI BELİRTİLER Yorgunluk, Işıktan ve sesten rahatsız olma, Kaslarda ağrı, Mide bulantısı, kabızlık, ishal, Susuzluk, idrara sık çıkma huzursuzluk, üzüntü gibi belirtiler migren atağının geleceğini gösterebilir.

Çıldırtan hastalık migren

Migrenin temel olarak sebebi hala bilinmiyor ancak sözü edilen peşi sıra bozuklukların birbirini tetiklediği biliniyor. Migrenin başlangıcı hücresel düzeydeki mekanizmalarla olur. Bu düzeyde biriken bazı inflamatuar maddeler başka reaksiyonları tetikler ve bunun sonucunda beyin hücrelerinin ve bazen de kan damarlarının işlevleri bozulur. Bütün bunların akabinde de genellikle şiddetli baş ağrıları ortaya çıkar.

Çıldırtan hastalık migren

MİGREN ATAKLARI NE KADAR SIKLIKLA GELİR? Atak sıklığı değişken bir durumdur. Kişiden kişiye değiştiği gibi kişinin atak zamanı da değişken olabilir. Ayda 1-2 kez ya da haftada bir atak geçirilebilir. Ayrıca ataktan sonra uzun bir süre atak gelmeyebilir. Ama kesin olan bir şey var ki her gün migren atağı gelmez.