BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

ÇİÇEK: SAVUNMA SANAYİİ SON DERECE HAYATİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin bölgede barışı tesis etmesi için güçlü bir savunma sanayine ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Çocukları...

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin bölgede barışı tesis etmesi için güçlü bir savunma sanayine ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Çocukların, kadınların, yaşlıların acımasızca katledildiği bir bölgede elbette savunma sanayii bizim için son derece hayatidir” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na (İDEF) katıldı. Burada konuşma yapan Cemil Çiçek, “Bizim temel politikamız Atatürk’ün bizlere değişmez bir ilke olarak ortaya koyduğu ‘yurtta barış ve dünyada barıştır.’ Biz barıştan yanayız barış için çaba gösteriyoruz. Ne zamanki dünyanın herhangi bir bölgesinde barışın tesisi için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir katkısı söz konusu olsa biz bu taleplere her zaman olumlu baktık ve olumlu katkı vermeye çalıştık” dedi.
Barışı temenni ederek barışın gelmediğine dikkat çeken Cemil Çiçek, “Temenni ettiğimizi temin etmemiz gerekir. Onunda birinci yolu güçlü bir savunma sanayinden geliyor. Özellikle Türkiye bakımından savunma sanayinin önemi çok büyük. Çünkü bu coğrafyayı ebedi vatan olarak tuttuğumuz günden beri en uzun süreli barış dönemini biz Cumhuriyet döneminde yaşadık. Tarihçilerimizin ifade ettiği 600 yılı aşan Osmanlı döneminde yaşadığımız coğrafyada 200’den fazla savaş cereyan etmiştir. Her 3 senede bir Türkiye Anadolu milletimiz bu sıkıntıları yaşadı. Cumhuriyetle beraber uzun bir barış dönemi yaşamış olmamıza rağmen çevremizin bölgemizin sadece bölgeyi karıştıran bölgeyi rahatsız eden değil, dünyada da büyük huzursuzluklara sebep olan çok kritik bir coğrafyada biz varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. O nedenledir ki barış belki herkes için önemli ama bizim bölgemiz için çok daha fazla önemli” diye konuştu.
Barışı temin etmek için caydırıcı bir güce ve teknolojiye sahip olmak gerektiğini ifade eden Cemil Çiçek şunları söyledi:
“Çocukların, kadınların yaşlıların ve tüm insanların acımasızca katledildiği ve tüm dünyanın da sadece barışı temenni etmekten öte çok da fazla gayret göstermediği bir bölgede elbette savunma sanayii bizim için son derece hayatidir. Dolayısıyla barışı temin etmenin yolu caydırıcı bir güce yüksek teknolojiyi kullanana bir Türk Silahlı kuvvetlerine ihtiyacımızın olduğu açıktır”.
(İHA)