BIST 10.170
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.398,00
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'ye sürpriz bir isim daha!

Bekaroğlu CHP'ye üye oldu, sırada bir sürpriz isim daha var. Kemal Kılıçdaroğlu bu kez kimi davet edecek?

Abone ol

CHP’nin merakla beklenen Kurultay'ı yarın gerçekleşecek! Kılıçdaroğlu'ndan davet alarak CHP'ye katılan "muhafazakar sosyalist olarak öne çıkan Mehmet Bekaroğlu'ndan sonra bir sürpriz isim daha CHP kulislerinde konuşulmaya başladı.

CHP'DE SÜRPRİZ İSİM

Habertürk'ün yer verdiği habere göre, Bekaroğlu'ndan sonra partiye transfer edilecek sürpriz isim; eski Devlet Bakanı Kemal Derviş olabilir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Derviş'e teklif götürebileceği konuşuluyor. CHP liderinin Sık sık iç ve dış ekonomik gelişmeler hakkında görüşüne başvurduğu Derviş’i, kabul etmesi halinde parti yönetimine alacağı belirtiliyor.

Son yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden Rize Belediye Başkanı adayı olan ve Kılıçdaroğlu’ndan davet aldığını açıklayan Mehmet Bekaroğlu ise dün CHP Fındıklı Teşkilatı’na giderek CHP’ye üye oldu. Bekaroğlu’nun adı muhafazakâr sosyalist olarak öne çıkmıştı. 

KILIÇDAROĞLU KİMLERİ PM'YE ALACAK?

Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Van İl Başkanı Cemal Şen’i vitrine taşıması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun, Mustafa Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen Tonguç Çoban’ı, akademisyen-gazeteci Koray Çalışkan’ı, akademisyen ve televizyon programcısı Gürbüz Evren’i de PM’ye alacağı belirtiliyor.

KURULTAY'IN AFİŞLERİ NEDEN RENKLİ? GÜRSEL TAKİN YANITLADI!

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, kurultayın duyuru afişlerinde “18. Olağanüstü Kurultay” yazısındaki “18” rakamının renkli yazılmasının nedenini ise “Rakamları renkli yazarak, hem ‘Türkiye’nin bütün renklerinin CHP içinde yeri vardır’ diyoruz hem de parti içindeki renklerin bizim zenginliğimiz olduğunu vurguluyoruz” diye açıkladı. CHP kulislerine göre Kılıçdaroğlu genel başkanlık yarışını kazanması halinde rakibi Muharrem İnce’ye parti yönetiminde görev teklif edecek.