BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.411,12
HABER /  DÜNYA

CHP’ye Pavey bombardımanı

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CHP’nin İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’i malzeme olarak kullandığını ileri sürdü. Elitaş, "Ş...

Abone ol

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CHP’nin İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’i malzeme olarak kullandığını ileri sürdü. Elitaş, "Şafak Hanımın TBMM’ye pantolon ile girmesinde engel yoktur diye ifade ettik ama kabul etmediler" dedi.
AK Parti Ordu İl Başkanlığı’nın 30 Mart 2014 yerel seçimlerine yönelik büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları aday adayları temayül yoklamasına katılmak üzere Ordu’ya gelen AK Parti Grup Başkan Vekili Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarından gelen soruları da cevaplandıran Elitaş, CHP’ye kadın milletvekillerinin pantolon ile TBMM’ye girmenin yasak olmadığını ifade etmelerine rağmen CHP’nin bunu kabul etmediğini belirterek, “31 Ekim Perşembe günü kadın milletvekillerinin TBMM’ye başörtüsü ile girdikleri süreçte CHP milletvekili arkadaşımızın pantolonla kürsüde konuşma yapabileceğinin iç tüzükte bir engeli olmadığını ifade etmemize rağmen maalesef CHP bunu istismar etmiştir. Üzülerek söylüyorum ki, hanımefendinin haberi var mı bilmiyorum. Haberi olsa belki müsaade etmezdi diye düşünüyorum. Biz bunu CHP Grup Başkan vekillerine ifade ettik. Kadın milletvekili Şafak hanımın TBMM’ye gelişinde konuşmasında pantolon ile girmesinde, eylemini yapmasında bir engel yoktur diye ifade ettik ama onu kabul etmediler. Sonra o hanımefendi çıktı, ‘Yasaklar ile dolu bir TBMM’de konuşma yapıyorum, işte benim halim’ dedi. Tüm kamuoyuna açıkça ifade ediyorum, o yasakların sebebi ne AK Parti’dir ne de diğer partilerdir, sadece CHP’dir. CHP kendi milletvekiline yasak olmamasına rağmen bir sözlük tanımına bağlanarak kendisini kısıtlama yerine o milletvekili pantolon ile konuşabilirdi. İstismar etmiştir. O hanımefendiyi üzülerek söylüyorum malzeme olarak kullanmışlardır. CHP bir tezi var. Başörtüsüne evet dememizin sebebi AK Parti başörtüsünü istismar ettiğinden dolayı, onların istismar unsurlarını ellerinden almak için bu işi yaptık diyorlar. CHP bireysel özgürlük olarak değerlendirmiyor. CHP bunu inançlarından dolayı takan arkadaşlarımızı kendi özgürlüğü olarak değerlendirme yeteneğine daha ulaşmamış. Onların bu hale gelmesine 11 yıl emek verdik. Bu ikinci emek 11 yıl sürmez, 1 ay veya 1 yıl sonra bireysel özgürlüklerin, insan özgürlüğünün en önemli unsuru olduğunu, demokrasinin insan için var olduğunu onlara kabul ettirmek için uğraş vereceğiz” diye konuştu.

ÖĞRENCİ EVLERİ TARTIŞMALARI
Son günlerde ülke gündeminde yer alan ‘kız-erkek öğrencilerin aynı evde kalması’ tartışmalarına da değinen Elitaş, “Biz şunu açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz. Hiç kimsenin özel yaşamına müdahale hakkını kendimizde görmüyoruz. Herkes özel yaşamını nasıl yaşayacaksa serbesttir. Ama toplumsal ahlakı ilgilendiren meselelerde de duyarsız kalmayacağımızı ifade ediyoruz. Eğer öğrenci yurtları, apart evler farklı şekilde değerlendirerek farklı anlamda kullanmak amacıyla izin almış yerlerin öğrenci yurtları kisvesi altında terör örgütünün uzanmasına ve terör örgütüne yataklık yapar yerler olarak kurmasına ve burada da ahlaksızlık yapılmasını biz de bir hükümet olarak, iktidar olarak müsaade etmeyiz. Yasal olarak yaparlarsa, kurallara uygun olarak yapmaları gerekir. Tekrar ediyorum, altını çiziyorum; hiç kimsenin özel hayatına müdahale hakkı bizde değildir. Nitekim demokratikleşme paketinde özel hayata müdahale ile ilgili 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını içeren düzenlemeleri getiren bir siyasi parti, özel hayata müdahaleyi nasıl kendisine kabul gösterebilir? Ama ahlaksızlıklara, toplumsal ahlakı rencide eden konulara da duyarsız kalmayacağımızı ifade ettik. Eğer birileri sen başkasının ahlakına ne karışıyorsun derse, o kendi bilecekleri iştir. Ama Türk toplumunun kahır ekseriyeti toplumsal ahlaka aykırı şeylerin devletin, hükümetin uyarıcı olmasını ve tedbir almasını ister. Biz toplumumuzun kanaatleri ve toplumumuzun düşünceleri doğrultusunda icraatlarımıza devam ediyoruz. Onlar başkasının şu bekçisi değilsiniz, bu bekçisi değilsiniz diye ifade ediyorlar. Muhalefete sorun, kendi yavrun böyle işe girerse ne yaparsın diye sorduklarında verecekleri cevap, onların kanaatlerini tespit edecektir” şeklinde konuştu.

TBMM BAŞKANININ FRAK GİYMESİ
Elitaş, TBMM Başkanı’nın frak giymemesini tekrar gündeme getirebileceklerini de belirterek, “Perşembe günü Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na giderken TBMM başkanlarının frakla görev yapacaklarını ilgili bir düzenleme vardı. Biz İç Tüzük Uzlaşma Komisyonu’nda 4 siyasi parti ile anlaştık. Frak, ‘Türk geleneklerinde olmayan yabancılaşma unsuru, yabancılara özenti sonucu ortaya çıkmış bir giysidir’ dedik. Önergeyi başka bir parti verecekti ama her ne hikmetse içeride başka dışarıda başka konuşan zihniyet Anayasa Komisyonu’nda frak maddesi cümlesinin çıkartılmasına engel olmuş, bunu üzülerek ifade ediyorum. TBMM’deki iç tüzük görüşmeleri sırasında belki frakla ilgili yine bizimle telefonda konuşan siyasi parti temsilcileri ile görüşüp ele alabiliriz” açıklamasında bulundu.
(İHA)