BIST 10.154
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.395,20
HABER /  GÜNCEL

CHP'li yıktı AK Partili koştu olan oldu!

CHP'li belediye başkanı evleri yıkınca yardıma AK Parti ilçe başkanlığı koştu

Abone ol
İzmir'in Çeşme ilçesinde kaçak olduğu gerekçesiyle yapılan yıkımı protesto eden grup, belediye binasının camlarını kırdı. Yıkımı gerçekleşen evlerden eşyalarını taşıyan vatandaşlar belediyeyi suçladı. Bu arada yağmur altında kalan vatandaşların yardımına ise AK Parti ilçe teşkilatı koştu. 

Çeşme'nin Ovacık Mahallesi'nde kaçak olarak inşa edildiği tespit edilen evlerin yıkılması için encümen tarafından alınan karar, belediye ekiplerince sabah saatlerinde uygulanmaya başlandı. Evleri belediye ekiplerince yıkılan 50 kişilik bir grup, Çeşme Belediyesi önüne gelerek Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile görüşmek istedi. Tütüncüoğlu'nun makamında olmadığını öğrenen vatandaşlar, belediye binası önüne "Libya'ya merhamet eden Çeşme'de ev yıkıyor" yazılı pankart açarak yıkımı protesto etmeye başladı. Belediye aleyhine sloganlar atan grup, bir süre sonra belediye binasına taş atarak camları kırdı.

"DAĞA MI ÇIKALIM?"

Olaylar nedeniyle polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri tarafından sakinleştirilen grup, belediye binası önünden dağıtıldı. Belediye önündeki taşlar ise temizlik ekipleri tarafından toplandı.

Ovacık Mahallesi'ndeki evlerinin enkazından eşyalarını çıkaran vatandaşlar yaktıkları ateşle ısınmaya başladı. Üç çocuğuyla birlikte dışarıda kaldığını belirten Müzeyyen Yardımcı, "Biz ona oy verdik o bizim evimizi yıktı. Suçumuz nedir hırsızlık mı yaptık. Ne yapalım dağa mı çıkalım. Çoluk çocuk dışarıda kaldık. Nereye gideceğiz." dedi. Berivan Bozdağ, "Gelip evimizi yıktılar. Perişan olduk. Gelip halimizi görsünler. Her şey belediye başkanının altından çıktı." şeklinde konuştu. Belediyeye tepki gösteren Faruk Polat ise, " Dışarıda kaldık, ne yapacağız ne edeceğiz bilemiyorum. Her tarafı yerle bir ettiler. Eşyalarımızı çıkarmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Öte yandan AK Parti İlçe Başkanlığı yağmur nedeniyle eşyaların ıslanmaması için ailelere naylon ve yiyecek yardımı yaptı.