BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,19
ALTIN 2.450,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden şok idam fermanı

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili İsa Gök'ten Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın serbest bırakmayanların suçunu açıkladı.

Abone ol

Prof. Dr. Haberal'ı ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP milletvekili İsa Gök, Prof. Haberal'ın hastalığının çok ciddi olduğunu belirterek, ölümü durumunda sorumluların görevi ihmalden değil cinayetten yargılanacakları iddiasında bulundu.

Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji bölümüne gelen CHP'li Gök, Ergenekon tutuklusu Haberal'ın Supra Ventrikürel Taşi Kardi hastalığına yakalandığını ve bu hastalığın asla hapishane şartlarını kaldırmayacağını açıkladı. Gök, tedavi gördüğü hastanenin basılması suretiyle zorla cezaevine gönderilen Haberal'ın ölmesi durumunda sorumluların cinayetle yargılanacağını söyleyerek şöyle konuştu:

"Türkiye'nin üzerine çöken siyası kara bulutlar dağıldığında ve yeni ufuklar geldiğinde buna sebep olanlar görevi ihmalden değil cinayet suçundan yargılanacaktır. Buradan açıkça söylüyorum bunu yapanlar cinayet suçundan yargılanacaklar. Hocanın hastalığı sürekli ilerliyor ve bundan haberleri olduğu halde hiç bir şey yapılmıyor. Daha önce hastane basarak zorla cezaevine götürenler bu hastalığın ilerlemesine neden olmuşlardır. Supra Ventrikürel Taşi Kardi hastalığına yakalanan Haberal'ın hastalığı asla hapishane şartları için uygun değildir"