BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden samanlı basın toplantısı

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, kameralar karşısına bir kez daha samanla çıktı.

Abone ol

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, devletin hayvancılık yapanlara yardım edene kadar yanında saman taşıyacağını kaydederek, ''Saman bizim Deniz Feneri gibi bir olayımız olacak'' dedi.

Öğüt, TBMM'de düzenlediği basın toplantısını, beraberinde getirdiği samanla yaptı.

Hükümet'in, milleti samana bile muhtaç ettiğini savunan Öğüt, ineğin canlı olarak kilosunun 3,5 lira, kasapta ise 30 lira olduğunu söyledi. Öğüt, vatandaşın hayvanının para etmediğini; iki ineğin bir ton saman ettiğini belirtti.

Piyasanın çok kötü ve köylünün perişan olduğunu ileri süren Öğüt, vatandaşların besleyemediği için atlarını dışarı bıraktığını anlattı. Öğüt, Ardahan İl Müftüsünün, ''Atlarınızı, eşeklerinizi dışarı bırakmayın, kurtlar yerse günah işlersiniz'' diye vaaz verdiğini, bunun üzerine köylülerin müftüye, ''Samanımız, otumuz yok nasıl besleyeceğiz'' dediğini kaydetti.

''Hayvan hakları komisyonu yok''

TBMM'de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bulunmasına rağmen Hayvan Hakları Komisyonu'nun olmadığını belirten Öğüt, ''İnsanlar can da hayvanlar can değil mi? Hayvanlar sadece kedi, köpekten oluşmuyor. Başbakan, 'Muhteşem Yüzyıl'ı at sırtında yazdık' diyor. Doğu Anadolu'da atları kurda yediriyorsunuz. Atların sırtında zaferler kazandık ama atları kurtlara yem ettiniz'' dedi. 

''Saman bizim Deniz Feneri gibi bir olayımız olacak'' diyen Öğüt, bundan sonra hayvancılık yapanlara devlet yardım yedene kadar bu samanı taşıyacağını belirtti.

Öğüt, kuraklık olduğu için Afrika ülkelerine gönderilmek üzere 5 bin ton ekmeklik buğday yardımı yapılacağını ifade ederek, ''Kendi memleketindeki vatandaşının da ihtiyacı var'' diye konuştu.