BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden pes dedirten çağrı

HSYK tarafından 148 ilçe adliyesinin kapatılmasına en ilginç tepki CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’dan geldi.

Abone ol
İlçe adliyelerinin, iş yoğunluğundaki azlıktan kapatıldığını savunan Bayraktutan, “Bütün Türkiye’ye sesleniyorum, eğer adliyenizin kapanmasını istemiyorsanız suç işlemeye devam edin” dedi.

CHP’li Mahmut Tanal ise 148 ilçe adliyesinin kapatılması kararının geri alınması için HSYK’ya itiraz dilekçesi verdiğini söyledi.

Lütfen suç trendinizi yükseltin

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bayraktutan, seçim bölgesi Artvin’de iki ilçe adliyesinin kapandığını belirterek “Hükümet, bu kapanma gerekçesi olarak da şunu gösteriyor, iş yoğunluğundaki azlık. Şimdi ben buradan bütün Türkiye’ye şunu sesleniyorum, eğer adliyenizin kapanmasını istemiyorsanız suç işlemeye devam edin. Eğer kendi ilçenizde adliyenin kapanmasını istemiyorsanız lütfen suç trendinizi yükseltin. Eğer suç trendiniz aşağıya düşerse, suç işlemezseniz adliyeniz kapanıyor” diye konuştu.

148 adliye yeniden açılsın

İlçe adliyelerinin kapatılmasının, vatandaşların adalete erişmesine sınırlama getirmek olduğunu savunan Mahmut Tanal ise adaletin sağlık, eğitim gibi bir kamu hizmeti olarak algılanması gerektiğini kaydetti.

148 adliyenin eski hâkimler ve savcıların görev yerlerinde değişiklik yapılması sonrasında boş bırakıldığını ileri süren Tanal, konuyla ilgili HSYK’ya itiraz dilekçesi verdiklerini ve kapatma karanının durdurulmasını istediklerini söyledi.