BIST 10.392
DOLAR 32,46
EURO 34,93
ALTIN 2.410,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin'den AK Parti'ye eleştiri

CHP'li Gürsel Tekin, AK Parti'de millet değil lider iradesinin bulunduğunu söyledi

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti'de millet iradesi değil, lider iradesinin bulunduğunu iddia etti. Milletvekili adayları belirlenirken seçmene sorulmadığını iddia eden Tekin, bu seçim sistemini değiştireceklerini söyledi.

Beraberindeki heyetle birlikte Çankırı'ya giden CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, bazı belde belediyelerinde incelemelerde bulundu.

Tekin burada, CHP'nin Türkiye'nin en köklü partisi olduğunu söyledi.

Belediyelerin sıkıntılarını bildiklerini söyleyen Tekin, ''Bu sorunları parlamentoya taşıyacağız. İktidar inisiyatifi ile belediyecilik yürümez. Bundan dolayı yerel yönetim yasası değiştirilmelidir. Kaldırılan belediyeler tekrar belediye hakkını kazanmalıdır. Tokatlanan, dövülen belediye değil, hizmet üreten belediyecilik anlayışını getireceğiz'' dedi.

"MİLLET İRADESİ DEĞİL LİDER İRADESİ VAR"

Çölgeçen'in genel başkan yardımcıları ile milletvekillerine tuz lambası takdim etmesinin ardından heyet, CHP'ye geçen bir diğer belde belediyesi olan İkizören'i ziyaret etti.

Tekin, burada yaptığı konuşmada ise şunları kaydetti:

''Milletvekilleri seçimden önce uğrayıp seçimden sonra uğramıyor. Bunun nedeni, vekillerin tayinle görevlendirilmesi. AK Parti milletvekillerinin yüzde 95'i tayinle görevlendirilmiş milletvekilleridir. Millet iradesi AKP'de yoktur, lider iradesi vardır. Türkiye'de millet iradesi, sadece muhtarlık seçimlerinde oluyor. Bu lider iradesi sisteminin değişmesi lazım. Tayin ile gelen vekiller, il sorunları ile ilgilenmiyorlar bile. Seçim sonunda soruyoruz, kimse vekilinden memnun değil. Çünkü kimi seçtiğini bilmiyorlar. Bir çift çorap alırken bile 30 yerine bakıyoruz ama vekil seçerken bu seçiciliğimizi kullanmıyoruz. Bu sistemi değiştireceğiz.''