BIST 9.712
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li belediyeler düğmeye bastı! "Halk marketler" kurulacak

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yeni devraldıkları belediyelerde "halk marketler kurularak sağlıklı gıda ucuz fiyata yurttaşlara sunulacaktır" diye konuştu.

Abone ol

Seyit Torun, 45 gün içerisinde “Mevcut Durum Raporu” hazırlanacağını ve kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Torun, "Üretim ve tüketim kooperatiflerinin oluşturulmasına ve faaliyetlerine öncülük edilecek, halk marketler kurularak sağlıklı gıda ucuz fiyata yurttaşlara sunulacaktır" açıklaması yaptı.

"Stratejik eylem planı" hazırlanacak

CHP'li Torun, "Başkanlar belediyeyi hangi koşullarda devir aldıklarını, devam eden projeleri, belediyenin varlıklarını, borçlarını ve mali durumu kamuoyu ile paylaşacak" şeklinde konuştu.

‘Stratejik eylem planı’ da ortaya koyacaklarını dile getiren CHP’li Torun, şu bilgileri verdi: Ekonomik yapının tüm boyutları ile sağlıklı biçimde tespit edilmesi ardından kısa (100 gün), orta (500 gün ve uzun ( 5 yıl ve ötesi) vadede yapılacak gerçekçi işlerin kaynakları da ortaya koyulmak suretiyle hayata geçirilmesine yönelik bir "stratejik eylem planı" hazırlanacaktır.

Öncelikli hedeflerini anlattı

Torun, sosyal belediyecilik politikalarıyla sorunları çözeceklerini açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, kazandıkları belediyelerde öncelikli hedeflerinin “ekonomi, şeffaflık, istihdam, liyakat, çevre ve yeşil alan” gibi konular olduğunu belirtti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Belediye başkanları hangi partiden il il YSK yerel seçim sonuçları 2019
Foto Galeri Belediye başkanları hangi partiden il il YSK yerel seçim sonuçları 2019 Galeriye Gözat