BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li belediyeden 45 bin ilahi CD'si

CHP'li milletvekilleri, Ramazan ayı boyunca vatandaşlara hediyeler verecek

Abone ol

CHP'li milletvekilleri, Ramazan ayı boyunca yardım faaliyetleri ve iftar sofralarında boy gösterecek. CHP'nin vatandaşlara bir de hediyesi olacak.

CHP'li milletvekilleri, Ramazan ayı boyunca yardım faaliyetleri ve iftar sofralarında boy gösterecek. CHP'li Ataşehir Belediyesi de mağfiret ayında ilçe halkına farklı bir jest yapma hazırlığında. Belediye, vatandaşlara 45 bin adet ilahi CD'si dağıtacak.

RAMAZAN JESTİ

119 bin 250 TL'ye mal olan CD'ler, birkaç gün içerisinde belediyeye teslim edilecek. CHP'li İstanbul-Ataşehir Belediyesi, ilçe halkına Ramazan dolayısıyla ilginç bir jest yapmaya hazırlanıyor. Belediye, vatandaşa 45 bin adet ilahi CD'si dağıtacak. 119 bin 250 liraya mal olan CD'ler birkaç gün içinde yapımcısı Kalan Müzik tarafından belediyeye teslim edilecek. CD'de 22 ilahinin yanı sıra bir de Ezan-ı Muhammedi yer alacak. Kalan Müzik'in sahibi Hasan Saltık'ın verdiği bilgiye göre ilahileri Bilal Demiryürek, Ahmet Şahin, Mehmet Kemiksiz, İlhan Yazıcı, Hamdi Demirci, Osman Ziyagil ve Osman Erkahveci okuyor. 2009 yerel seçimleri öncesinde muhafazakâr kesimden oy almak isteyen CHP, dinî söylemlerle seçmen karşısına çıktı. Anamuhalefet partisinin Denizli Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüsamettin Ataman, Kur'an-ı Kerim ayetini seçim propagandasının ana unsuru yaptı.

HER MAHALLEYE KUR'AN KURSU

Kastamonu Belediye başkan adayı Müjgan Alagöz, seçim çalışmalarını türbe ziyaretiyle başlattı. Pendik Belediye başkan adayı Salih Usta, seçmenlere başörtüsü ve kandil simidi dağıttı. Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adayı Sefa Sirmen 'her mahalleye Kur'an kursu' vaadinde bulundu. O dönem İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı ile hadis-i şerifin yer aldığı 'çıkartma kartı' bastırıldı. Yerel seçimlerin ardından sekteye uğrayan bu açılım süreci, mağfiret ayıyla birlikte yeniden hız kazandı. CHP'li Ataşehir Belediyesi, Ramazan münasebetiyle ilçe halkına dağıtmak üzere 45 bin adet ilahi CD'si bastırdı. Basım işi için doğrudan temin ve davet usulü ile yapılan ihale 27 Temmuz'da sonuçlandı. İhale için İber, Çınar ve Kalan Müzik şirketlerinden teklif istendi. CD yapım işini ise en uygun teklifi veren Tuncelili Hasan Saltık'ın sahibi olduğu Kalan Müzik kazandı.

Pazarlıklar sonucunda 45 bin ilahi CD'si için 119 bin 250 TL'ye anlaşıldı. Zaman'a konuşan Saltık, birkaç gün içinde CD'leri belediyeye teslim edeceklerini söyledi. Saltık, ilahi CD'siyle ilgili de şu ayrıntıları verdi: "Albümde, segah, uşşak ve hicaz makamlarında ilahiler olacak. CD özel baskılı olacak. İlahileri Bilal Demiryürek, Ahmet Şahin, Mehmet Kemiksiz, İlhan Yazıcı, Hamdi Demirci, Osman Ziyagil ve Osman Erkahveci gibi sanatçılar okuyacak. 22 tane ilahi olacak ve bir de Ezan-ı Muhammedi ekledik." Bu arada CHP'li milletvekilleri, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda Ramazan ayı boyunca iftar sofralarında boy göstermeyi planlıyor. CHP'li birçok belediye de önceki yıllarda olduğu gibi erzak yardımları ve iftar çadırlarıyla vatandaşa hizmet verecek. CHP'nın kadın ve gençlik kolları üyeleri de Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda Ramazan ayı boyunca beraberinde götürdükleri erzak paketleriyle fakir ailelerin iftarda misafiri olacak.