BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li belediye mescide bile kilit vurdu

CHP'li Kartal Belediyesi'nin yetki alanında faaliyet gösteren otopazarının kapatılması ilçeyi birbirine kattı

Abone ol

Kartal'ın Çamlık Mevkiinde Oto Pazarı olarak çalışan ve mülkiyetinin Kartal Oto Pazarı cuma günü sabahın erken saatlerinde kapatıldı. 

Oto pazarındaki mescid dahil tüm birimlere ve giriş noktalarına kilit vuruldu.

Sabah saatlerinde Oto pazarına gelen zabıta ekipleri ve iş makineleri oto pazarının araç giriş kapılarının önlerinde derin hendekler açtı ve giriş kapısının önüne de yaklaşık 2 metre yüksekliğinde moloz karışımı toprak yığdı. Bu arada zabıta görevlileri ana giriş kapısı ile vatandaşların giriş yaptığı toplam 7 kapıyı kaynak yaparak mühürledi.

ARBEDE ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre, oto pazarının kapılarına kaynak yapılırken ve mühür konulurken zabıta görevlileri ve oto pazarı çalışanları arasında kısa süren bir arbede yaşandı ve otopark görevlisi zabıta görevlilerinden şikayetçi olunca olaya polis de karıştı. Bu arada oto pazarı alanında bulunan yaklaşık 100 otomobil kapı önleri kazıldığından ve giriş kapılarının da kaynak yapılıp sabitlendikten sonra içeri giriş ve çıkışlar durdu. Bu arada araçlarını almak için Kartal Oto pazarına gelen araç sahiplerinin Kartal Belediyesi ilgililerine sert tepki gösterdi. Bunun üzerine yan kapının bir kısmında kazı yapılmadı ve alanda mahsur kalan araçlar dışarı çıkarıldı. Açık tutulan kapının mühürü görevliler tarafından söküldükten sonra yeniden yerine takıldı.

ekran-resmi-2012-02-19,-5.13.15-pm.png

İKİ AY ÖNCE KAPATILMIŞTI

Kartal oto pazarında 16 Aralık 2011 tarihinde yine giriş kapılarının önleri kazıldı ve kapıları da mühürlenerek kapatılmıştı. Oto pazarı çalışanları Kartal Belediyesi kurbanlık hayvanların burada satılması için alanı bir süre belediye veya Kartalspor'a tahsisini istemişti. Bu istekleri yerine getirilmeyince Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, oto pazarını işleten şirket ilgililerine adeta savaş açtı ve işi inada çevirip ekmek teknemizi tekrar kapattı.

ekran-resmi-2012-02-19,-5.13.44-pm.png

MESCiD DE KAPATILDI

Zabıta görevlileri ile Oto pazarı çalışanları arasında bir arbede daha Mescidin bulunduğu müştemilatın kapısı zincirle sabitlenip mühür konulurken yaşandı. Oto park çalışanları aynı zamanda idare ve Mescit olarak kullanılan müştemilatın içersinde bulunan malzemelerin Zabıta görevlilerince tahrip edildiğini iddia ettiler. Bu arada Oto pazarı önünde ve yakınında Motorize Zabıta ekiplerinin konuşlandırıldığı görüldü.