BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Batum o habere dava açacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, basında kendisi hakkında çıkan haberleri yalanladı...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP'nin Parti Meclisi toplantısında kendisi ile Gürsel Tekin'in tartıştığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Batum, ''Parti Meclisi toplantısı sinema salonu gibi bir yerde yapıldı; bırakın beni ve Gürsel Tekin'i, başka biri arasında bile tartışma yaşanmadı'' dedi.

CHP'nin Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, partisinin Bahçelievler İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltıda partililerle bir araya geldi. Abidin Pak Öğretmenevi'nde yapılan kahvaltıda konuşan Batum, her yerde, el ele çalışıldığı takdirde mutlaka iktidara geleceklerini dile getirdi.

''Türkiye'de rejim sorunu olduğunu'' ileri sürerek, bu sorunun Türkiye'nin gençlerini, kadınlarını ilgilendirdiğini vurgulayan Batum, rejim tehlikesine karşı, CHP'nin sandığını korumasının çok önemli olduğunu belirtti.

Batum, ''Bizlerin ev ev gezerek, belirli şeyleri anlatması lazım. Hepimiz, bu rejim değişikliğini önlemeye çalışan Türkiye Cumhuriyeti ve CHP'nin fertleri olmadığımız sürece, bunlar bu rejim değişikliğini gerçekleştirmeye çalışacaklar'' dedi.

''Yandaş medya''nın rejim mücadelesi için kurulduğunu savunan Batum, iktidar mücadelesine tüm Türkiye'de hazır olduklarını belirtti.

12 Eylül halk oylamasından sonra kadınlara, işçilere haklarının verilmediğini, memura grev, toplu sözleşme gibi özgürlüklerin de verilmediğini, bunların hiç birinin uygulanmaya başlanmadığını belirten Batum, ''Hani Kenan Evren'den hesap soracaktık. Daha bir tane savcı çağırıp 'anlat' dedi mi? Ama siz yargıyı ele geçirdiniz'' dedi.

'DAVA AÇACAĞIM''

Batum kahvaltı sonrası basın mensuplarının, partisinin örgütlenme ve örgüt yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Parti Meclisi toplantısında kavga edip yumruklaştıkları yönündeki iddiaları sorması üzerine, böyle bir olayın olmadığını ve olamayacağını ifade etti.

Batum, Gürsel Tekin ile yan yana bile gelmediklerini belirterek, ''Bırakın beni ve Gürsel Tekin'i, başka biri arasında bile tartışma yaşanmadı. Haber tamamen uydurma'' dedi.

Ne Tekin ile kendisi ne de başka biriyle böyle bir olay olmadığını dile getiren Batum, şöyle devam etti:

''Kurul günü benimle Gürsel Bey arasında tartışma ve yumruklaşma olduğu aksettirildi, özellikle yandaş basın bunu duyurdu. Diğer basın organlarına da bu haber yansıdı. O gün Gürsel Tekin ile yan yana bile gelmedik. Ben toplantı sonrası bir televizyon kanalındaki programa konuk olarak katıldım. Sabah gazeteleri açtığımda Gürsel Tekin ile yumruklaştığımız yazıyordu. 'Bunu muhabirler yapmaz ama tepeden onlara baskı var' dedim. Parti Meclisi toplantısı bir sinema salonu gibi bir yerde yapıldı. Bırakın beni ve Gürsel Tekin'i, başka biri arasında bile tartışma yaşanmadı; haber tamamen uydurma. Bence iktidar CHP'den korkuyor, iktidara doğru yürüdüğümüzü biliyor. Yandaş medyayı kullanarak CHP'yi yıpratmaya çalışıyorlar ama hiçbir şekilde CHP'nin iktidara yürüyüşünü engelleyemezler.''

Süheyl Batum, haberi yapan basın kuruluşları hakkında dava açacağını belirterek, ''Halkın üzerinde bu haberin etkisi olduğunu düşünerek bu davayı açacağız ve bu oyuna gelmeyeceğiz. Bir daha böyle bir şey yapmamaları için dava açacağım. Bana daha önce yine 'Ergenekoncu' demişlerdi, dava açtım kazandım. Kazandığım paraları da ÇYDD'ye bağışladım. Bu yıpratma politikasını daha önce yargıya, orduya, HSYK'ya yaptılar, CHP'ye yapamayacaklar'' şeklinde konuştu.