BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li başkanlara vekillik uyarısı!

CHP Merkez Yönetim Kurulu, belediye başkanlarına aday olmayan çağrısında bulundu.

Abone ol

CHP Merkez Yönetim Kurulu, (MYK) CHP'li belediye başkanlarına milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etmemeleri yönünde tavsiye kararı aldı.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantının ardından CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, yazılı bir açıklama yaptı. MYK toplantısında alınan kararlara ilişkin ayrıntılı açıklamayı yarın saat 11.30'da yapacağını bildiren Tamaylıgil, Yüksek Seçim Kurulu kararları uyarınca genel seçimlerde milletvekili adayı olacak olan belediye başkanları, İl genel meclisi ve belediye meclisi üylerinin diğer kamu görevlileri gibi 10 Mart Perşembe günü saat 17.00'ye kadar istifa etmeleri gerektiğini anımsatarak şöyle dedi:

"Bu durumu değerlendiren MYK'mız CHP'li belediye başkanlarıyla, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerine, 2009 yılında halkımızdan 5 yıl hizmet etmek amacıyla aldıkları yetki, sorumluluk ve görevi sürdürmelerini, aday adayı olmak için istifa etmemelerini tavsiye karar almıştır."