BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,82
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Aygün Buldan ve Tuncel'i kızdıracak

CHP'de sert çıkışlarıyla tanınan Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, başörtülü vekillere destek çıkan Buldan ve Tuncel'e tepki gösterdi.

Abone ol

CHP'li Aygün, BDP'li Buldan ve HDP'li Tuncel'e "Siz ne zaman başınızı kapatacaksınız?" diye sordu.

Başörtülü vekillerin genel kurula girmesinin yankıları sürüyor. Gündemin ilk sırasına oturan başörtüsü tartışmasında kılıçlar çekildi. Aygün, sert ifadalerle hem BDP'yi hem de iktidar partisini eleştirdi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün hedefinde Meclis'e başörtülü giren AK Partili vekilleri destekleyen Pervin Buldan Sebahat Tuncel vardı.

HARARETLİ AKP DESTEKÇİLERİ

CHP'li Aygün, Twitter hesabından "Bugünün hararetli AKP destekçileri BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve sözde 'sosyalist' HDP'li Sebahat Tuncel'diler" derken, şunları kaydetti:

ERDOĞAN VE ÖCALAN PROTOKOLÜ

"Bugünün hararetli AKP destekçileri ise BDP'li Buldan ve sözde 'sosyalist' HDP'li Tuncel idiler, Erdoğan ve Öcalan protokolüne uygun olarak dinci, gerici ve ideolojik bir simge olan türbanı alkışladılar, 

SİZ NE ZAMAN BAŞINIZI KAPATACAKSINIZ?

bu arkadaşların sözlüğünde Laiklik, Sekülerizm ve Çağdaşlık gibi sözcükler çoktan tarihe karışmış, kadının başını kapatmasını bize 'hak' ve 'özgürlük' diye akıllarınca yutturacaklar,

Buldan ve Tuncel'e bir soru: Siz ne zaman başınızı kapatacaksınız?

IŞİD Rakka'da 10 maddelik bir bildiriyle yaşam tarzına kurallar getirdi. Örn. Berberler kapanıyor, kızlar kot giyemiyor,erkeklere dar yasak."

LAİKLİK İLE HESAPLAŞMA ARACI

AK Partili vekillerin başörtülü vekillerin fotoğrafını çekmesini Aygün, "Türban Cumhuriyet ve Laiklik ile hesaplaşma aracıdır!" sözleriyle değerlendirdi.