BIST 9.046
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.297,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den MEB'e TÜRGEV soruları!

Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, "Öğrenci yurtları Recep Tayyip Erdoğan'ın aile vakfı TÜRGEV'e, dershanelerde Recep Tayyip Erdoğan'ın aile şirketi veya şirketlerine mi devredilecek?" diye sordu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berrat Albayrak'ın dershane işine girmek için 9 Nisan 2014 tarihinde İstanbul Ticaret Odası'na 918267/0 Sicil No.su ile kaydı yaptırılan BTİ Eğitim Kurumları Ticaret A.Ş. unvanlı bir şirket kurduğu doğru mudur?

Söz konusu şirketin 9 Nisan 2014 tarihinden itibaren okul, yatılı okul, meslek okulu, kurs, hazırlık dershanesi, hazırlık sınıfı, özel öğrenci yurdu açmak için Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptığı başvurular bulunmakta mıdır?

Bulunmaktaysa, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından BTİ Eğitim Kurumları Ticaret A.Ş.'ye hangi okul, yatılı okul, meslek okulu, kurs, hazırlık dershanesi, hazırlık sınıfı, özel öğrenci yurdu açma izni verilmiştir?

AKP'nin dershaneleri kapatma yönündeki ısrarı dershanelerin daha sonra yandaşları tarafından tekrar açılması planından mı kaynaklanmaktadır?

Paralel yapı algısı oluşturularak kapatılmaya çalışılan dershaneler, daha sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı tarafından bir tekelleşme ile yeni bir rant alanı sağlanması için mi kapatılmak istenmektedir?

Öğrenci yurtları Recep Tayyip Erdoğan'ın aile vakfı TÜRGEV'e, dershanelerde Recep Tayyip Erdoğan'ın aile şirketi veya şirketlerine mi devredileceklerdir?

Yönetim Kurulu Başkanı ve şimdilik tek hissedarının Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak olduğu BTİ Eğitim Kurumları Ticaret A.Ş adlı şirketin 9 Nisan 2014 tarihinden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarından almış olduğu iş ve hizmetler bulunmakta mıdır?

Bulunmaktaysa BTİ Eğitim Kurumları Ticaret A.Ş'ye iş ve hizmet alımları için hangi kamu kurum ve kuruluşlarından ne kadar tutarlarda ödemeler yapılmıştır?"