BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,87
ALTIN 2.436,89
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Kürt raporu hazırlığı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, emekli büyükelçi ve CHP eski milletvekili Şükrü Elekdağ'ın Kürt sorunu ile ilgili çalışmasını detaylandırmasını istedi.

Abone ol

CHP'li eski vekil Şükrü Elekdağ, şimdi PKK ile ilgili kesinleşmiş yargı kararları ve süren KCK davalarının iddianameleri üzerinde çalışarak raporun kapsamını genişletiyor. CNN Türk'e konuşan Elekdağ, "konu hassas, dengeli bir rapor yazmak istiyorum" dedi.

Araya kurultay girdi ama CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kürt sorunun çözümü için ortaya attığı "Meclis'te toplumsal mutabakat komisyonu kurulmalı" önerisini rafa kaldırmadı. Kılıçdaroğlu, kendi deyimiyle "uygun yer ve ortam olduğunda" MHP ve BDP'den randevu isteyecek. Ama uygun yer ve ortamı beklerken defarklı farklı isimlerden soruna ilişkin raporlar hazırlamalarını istedi.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre Kılıçdaroğlu'nun yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Sezgin Tanrıkulu'ndan sonra rapor hazırlamasını istediği isim emekli büyükelçi ve CHP eski milletvekili Şükrü Elekdağ. Partide akil adam konumuyla dikkat çeken Elekdağ, Kılıçdaroğlu'na ilk raporunu 19 Şubat 2012'de sundu. CHP lideri Elekdağ'dan o raporu detaylandırmasını istedi.

KONU HASSAS

Elekdağ şimdi PKK ile ilgili kesinleşmiş yargı kararları ile davaları süren KCK iddianameleri üzerinde çalışıyor. CNN Türk' konuşan Elekdağ, "konu hassas" diyerek raporun içeriğine girmedi. Ama dengeli bir rapor yazmak istediğini ve çalışmalarını 1 ay içinde tamamlamayı hedeflediğini söyledi. Çalışmalar bittiğinde kılıçdaroğlu elekdağ'ı İstanbul'daki evinde ziyaret edecek.

YEREL YÖNETİM ÖZERKLİK ŞARTI

Elekdağ daha önce de Kürt sorununa ilişkin çalışmalar yürütmüştü. 12 Haziran seçimleri öncesinde açıkladığı "terörün kitlesel tabanını besleyen kaynakları ortadan kaldırmaya dönük proje kapsamında yerel yönetimler şartı" hakkında görüş ve rapor açıklamıştı. Elekdağ o dönem, avrupa konseyi yerel yönetim özerklik şartındanki çekincelerin kaldırılmasının üniter yapı ve toplumsal bütünleşmeyle çelişmeyeceğini savunmuştu.