BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den kritik adım! 'Evet' oyu verecekler

TBMM Genel Kurulu'nda CHP, Irak ve Suriye tezkeresinde 'Evet' oyu kullanacak. Genel Kurul yarın 13.00'te toplanacak.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu yarın saat 13.00’te Irak ve Suriye tezkeresi için olağanüstü toplanacak. Toplantının başında seçim hükümetinde yer alan bağımsız bakanlar yemin edecek.

Yarın saat 13.00'te toplanacak olan Meclis Genel Kurulu'nda CHP'nin tezkereye 'Evet' diyeceği öğrenildi. Kararın , CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara'daki MYK üyeleriyle akşam saatlerinde yaptığı toplantıda alındığı belirtildi.

chp-suriye-irak-tezkeresi-için-evet-oyu-kullanacak.jpg

CHP kaynakları, CHP'nin tezkereye "evet" oyu kullanmasının gerekçesiniise, tezkerenin, geçen yıl gelen tezkereden farklı olarak, PKK'nın yanısıra IŞİD'le de mücadeleye yeşil ışık yakması olarak açıkladı.

Türkiye'nin "çok kanlı bir dönem yaşamakta olduğunu", terörle mücadelenin büyük önem taşıdığını kaydene CHP kaynakları, ayrıca yarın ele alınacak tezkerenin "IŞİD'le ciddi şekilde mücadele edileceğinin ilk işaretlerini verdiğini" kaydettiler.

AK PARTİ'YE DIŞ POLİTİKA ELEŞTİRİSİ

Ancak CHP'nin aldığı "tezkereye evet" kararına rağmen, TBMM'de parti adına yapılacak konuşmada AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar izledikleri dış politikaya yönelik sert eleştirilerini de sürdürme niyetinde olduğu öğrenildi.

MECLİS'TE ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Genel Kurul’da Irak ve Suriye tezkeresinin süresini bir yıl uzatan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunmasını içeren tezkere görüşülecek.