BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Feyzioğlu'na destek!

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına ilişkin, "Son derece makul, mantıklı, yasalar çerçevesinde bir eleştiride bulundu, demokratik hakkını kullandı. Bu kadar tepki gösterilmesine gerek yok" de

Abone ol

Şafak, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Siyasi Partiler Kanunu ile Milletvekili Seçimi Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması için yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşme yapılacağını söyledi.

Teklifin içeriğine değinen Şafak, "teklifin milletvekillerini kölelik düzeninden kurtaracağını ve lider sultasına son vereceğini" savundu.

Şafak, şu andaki seçim sisteminin ayağına prangalar vurulmuş manga düzeni olduğunu iddia ederek, "Meclis'te liderinden korkmayan, başkalarının hakkını yemek istemeyen, hakkaniyete ve dürüstlüğe inanan bu kanun teklifine evet verecek 276 yürekli, cesur adam arıyorum" dedi.

Şafak, gazetecilerin, Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına ilişkin sorusu üzerine, konuşmada bir sorun bulunmadığını savundu.

Feyzioğlu'nun sadece birkaç cümleyle Başbakan'ı, Cumhurbaşkanı'nı, diğer partileri ve milletvekillerini eleştirdiğini ileri süren Şafak, şu ifadeleri kullandı:

BAŞBAKAN TAHAMMÜLSÜZ BİR ŞEKİLDE ÇIKIŞTI 

"Orada diğer partiler eleştiriyi olumlu olarak algıladı. Ama bunun dışında maalesef Başbakan tahammülsüz bir şekilde Feyzioğlu'na çıkıştı. Feyzioğlu son derece makul, mantıklı, yasalar çerçevesinde bir eleştiride bulundu, demokratik hakkını kullandı. Onun için bu kadar tepki gösterilmesine gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü geçmişte peygamberler, Atatürk, İnönü, Demirel, Ecevit olsun birçok hakaretlere uğradı. Kayseri'de İnönü'nün başına domates attılar. Son anda il, ilçe yöneticileri kurtardı. Ama demokrasiden hiçbir zaman vazgeçmediler, vatandaşı suçlamadılar, tehdit etmediler."