BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.434,83
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Emine Ülker Tarhan'a ilk tepki

Emine Ülker Tarhan'ın Kılıçdaroğlu'ndan istifa ve kurultay çağrısına CHP yönetiminin tepkisi gecikmedi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP'deki kurultay tartışmalarına ilişkin, "Kurultay istendi, istifa istendi diye kalkıp genel başkanın istifa etmesi gerekmiyor. Genel başkanımız görevde. İstifayı gerektirecek bir durum yok, parti tabanından da böyle bir talep yok" dedi.

CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarınından ardından Kılıçdaroğlu'na yaptığı "çekilme ve olağanüstü kurultay" çağrısına CHP Genel Merkezi'nden ilk tepki geldi.

Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parti tabanının, herhangi bir kurultay ya da genel başkan değişikliği talebinde bulunmadığını söyledi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, parti hukukuna uygun davranma konusunda hassas olduğunu ifade eden Tezcan, şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkan'ın görevi bırakmasını gerektiren hiçbir durum yok. CHP, Genel Başkanıyla, Merkez Yönetim Kuruluyla görevinin başında. Genel Başkan üzerinden bir tartışmayı doğru bulmuyoruz. Son seçimlerde alınan yüzde 38,5'lik oy önemli bir oran. Farklı düşünen, kurultay talebinde bulunan arkadaşlarımız olabilir. CHP, tüzükle yönetilen bir partidir. Parti tüzüğünde bununla ilgili nasıl davranılacağı düzenlenmiştir. Bu çerçevede de bir kurultay talebinin nasıl yapılacağı belli, ya Genel Başkan çağırır, ya Parti Meclisi karar alır ya da 585 civarında kurultay delegesinin imza vermesi gerekir."

"Memnun olmayan arkadaşlarımız olabilir, bu, onların kendi görüşleridir" diyen Tezcan, bunun, kurultay toplanmasını gerektiren bir aşamada olmadığını, genel merkez olarak böyle bir gündemlerinin bulunmadığını ifade etti.

HERKESİN MEMNUN OLMASI GEREKMİYOR

Parti kurullarının cumhurbaşkanı seçimini kendi içinde değerlendireceğini dile getiren Tezcan, "Bir parti devletiyle mücadele ettik. AKP bir devlet partisi olmuştur, devletin bütün kurumları iktidarın yanındadır, seçime böyle girilmiştir" iddiasında bulundu. 

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aldığı yüzde 38,5'luk oyu önemli bulduğunu dile getiren Tezcan, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede herhangi bir başarısızlık söz konusu değil. Başarısızlık olduğunu düşünmüyoruz. Kurultayla ilgili gündemde böyle bir ciddi bir konu yok. Altı arkadaşımız rahatsızlıklarını basın toplantısıyla açıklamışlar ve Genel Başkanı ve Merkez Yönetim Kurulunu istifaya davet etmişler. O, onların kendi görüşüdür, davet ederler. Partiyi kurultaya götürecek organları, sistemi bellidir tüzükte. Kurultay istendi, istifa istendi diye kalkıp Genel Başkan'ın istifa etmesi gerekmiyor. Genel Başkanımız görevde, istifayı gerektirecek bir durum yok, parti tabanından da böyle bir talep yok. Herkesin memnun olması da gerekmiyor, memnun olmayan arkadaşlarımız memnuniyetsizliklerini belirtmişler. Belirtebilirler ama şu anda gündemde kurultay yok. Bu tartışmayı da süreklileştirmek gibi bir niyetimiz de yok."