BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Baykal'ın açıklamasına ilk tepki!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Deniz Baykal'ın katıldığı bir tv programında Kılıçdaroğlu'nun eleştirmesine yönelik ilk yorumda bulundu.

Abone ol

CHP'li Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Adana mitingindeki konuşmasında, FETÖ'den tutuklanan gazetecilerin isimlerine yer vermesinin, bazı CHP'li milletvekilleri tarafından eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: 

KÜLTÜR SINIRLARI İÇİNDE

"Biz orada kişileri değil mağduriyetleri savunuyoruz. Meselenin kendisi basın özgürlüğüdür. Deniz Baykal'ın yapmış olduğu eleştiri sosyal demokratların kültürü sınırları içindedir. Ancak bir milletvekilinin basın önünde genel başkanı küçük düşürecek dozda ve tonda yapmış olduğu eleştirileri tasvip etmediğimizi, kınadığımızı belirtiyorum. Bu konu partinin yetkili organlarında henüz görüşülmedi. Biz disiplin süreçleriyle ihraçlarla terbiye etmeye çalışan bir siyasi anlayış değiliz. Bu en son yol olmuştur"

CHP'DE FETÖ'CÜ YETİŞMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından Fatih Gürsul'un gözaltına alınmasına ilişkin Özel "Bizim tarlada her şey yetişir ama FETÖ'cü yetişmez, habitat uygun değil. Devletin elinde somut kanıt varsa CHP ile paylaşma nezaketini göstermeleri gerekir" dedi.