BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,21
ALTIN 2.449,55
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den başörtülü aday süprizi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, yerel seçimler ve adaylıklarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, başörtülü adaylara kapılarının açık olduğunu söyledi. İstanbul'dan aday olup olmayacağı yönündeki soruya "CHP adayının toplumun her kesiminden oy alabilecek biri olması gerekiyor" diye cevap verdi.

CHP'li Koç, Vatan gazetesinden Deniz Güçer'e konuştu. İşte o röportajdan bir bölüm:

- CHP’nin başörtülü adayı olabilir mi?

Niye olmasın? Daha önce Nallıhan’da başörtülü bir hanım arkadaşımız çok ciddi oy aldı. CHP toplumun içinde bir parti. Herkesin inancına, yaşantısına saygılız.

- Kapınız açık yani...

Tabii ki açık.

- Kazanma şansı olan merkez sağ veya AKP kökenli adaylarla görüşecek misiniz?

Bazı yerlerde davet götürülebilir. Gayet açık. Dedigim gibi bu seçimlerin genel anlamı var. Yerel seçim de olsa temel ilkelerde ve AKP’nin Türkiye’yi getirdiği bugünkü noktaya karşı tepki ifade eden kişilerle birlikte hareket etmek en doğalıdır.

- İstanbul Büyükşehir belediyesi için sizin isminiz de öne çıkıyor. Aday mısınız?

Adaylık beklentim veya isteğim, buna göre programlamış olmam söz konusu değil. İstanbul seçimleri belirleyici olacak. CHP en makul, başarıyı olacak adayı bulup ortaya koyacak. O adayın arkasında hep beraber duracağız. Bireysel bir mantıkla yaklaşmıyorum. CHP adayının toplumun her kesiminden oy alabilecek biri olması gerekiyor. Benim adım, senin adın hiç önemli değil.

- Kemal Bey, ‘Adaysınız’ derse?

Siyasette iki üç ay sonra oluşabilecek senaryolar üzerine şimdiden bir tanımlama yapmak zor.

- İstanbul için Muharrem İnce, Gürsel Tekin gibi öne çıkan isimler de var. Bir yorumda ‘CHP’de aday enflasyonu’ denmiş...

Aday bulamadığımız zaman “CHP’nin adayı yok”, CHP’nin toplumda karşılığı olan insanları aday denilince de “Aday enflasyonu” oluyor. Yani mutlaka CHP’yi eleştirecek bir şey bulunur.“

İstanbul belirleyecek

- Sarıgül ismi de ön planda...


İsimler üzerinden konuşmuyorum. Mustafa arkadaşımız, Gürsel Tekin ve Muharrem İnce çalışma arkadaşlarım... Adı geçen arkadaşların arasında hiçbir şekilde problem yok. Ben CHP’nin İstanbul seçimlerine asılması gerektiğini, İstanbul seçimlerinin Türkiye siyasetini belirleyecek sonuçlar vereceğini belirliyorum.

- Binali Yıldırım gibi güçlü bir isim konuşuluyor, Kadir Toptaş’ın anketlerde oy oranı yüksek... CHP adayının işi zor galiba?

O adayların arkasında son olaylarda orantısız şiddet kullanma emrini veren Başbakan’ın gölgesi var. Bizden sizden diye toplumu hala ayırmaktan geri durmayan bir Başbakan’ın gölgesi var.