BIST 10.172
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.470,28
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den 4+4+4 raporu

CHP Grubu'nun basına kapalı bölümünde milletvekillerine İstanbul Milletvekili Nur Serter tarafından 4+4+4 teklifi konusunda hazırlanan rapor dağıtıldı

Abone ol

Raporda, ilköğretime başlama yaşının 60 ay (5 yıl) olduğu belirtilerek, "Din eğitimini seçenlerin sayısı fazla olursa, farklı bir okul binasına alınacak ve tercihen imam hatip liseleri ile aynı binada eğitim görecekler" denildi.

Raporda, 4+4+4 teklifinin getirdikleri anlatılarak, şu tespitler yapıldı:

"Okul öncesi zorunlu eğitim yok. İlköğretime başlama yaşı 60 ay (5 yıl); 72 ay ile ilgili önerge istendi ancak görüşülemedi. İlk 4 yıla ilkokul adı verildi. İkinci 4 yıla ortaokul adı verildi. Din eğitimini seçenlerin sayısı fazla olursa, farklı bir okul binasına alınacak ve tercihen imam hatip liseleri ile aynı binada eğitim görecekler. Dikkat çekici bir konu; din eğitimi ifadesi yerine imam hatip modülü ifadesinin bakan ve diğer komisyon üyelerince kullanılmasıdır. Çünkü konu ilk kez gündeme geldiğinde, bu eğitimin tüm inanç gruplarına tanınacağı söylenirken, bu söylem değişmiş ve imam hatip sözcüğü kullanılmaya başlanmıştır."

Raporun sonunda ise, "CHP Grubumuz gururumuz oldu" ifadesi yer aldı.