BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den 2 savcı sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcı Celal Kara’nın yanına neden iki savcı daha atandığını sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde “rüşvet ve yolsuzluk” operasyonuna değinerek şöyle dedi:

“Yolsuzluk soruşturması yürüten savcı Celal Kara’nın yanına neden iki savcı daha atanmıştır?

İçişleri Bakan’ın oğlunun adı geçtiği bir yolsuzluk soruşturmasının gizli bir şekilde yürütülmesinde ne gibi bir yanlışlık vardır? Yolsuzluk soruşturmasını yürüten güvenlik görevlilerinin İçişleri Bakanı’nı bilgilendirme zorunluluğu var mıdır?

Yolsuzluk operasyonu kapsamında kaç güvenlik görevlisi görevini kötüye kullanmıştır? Bu kapsamda kaç güvenlik görevlisinin yeri değiştirilmiştir?

Soruşturma bilgilerini dışarıya sızdırmaktan ceza alan kamu görevlisi var mıdır?

Kabinenizdeki bakanları ilgilendiren bir yolsuzluk soruşturması olması sebebiyle soruşturmanın tarafsızlığını, güvenilirliğini sağlamak için ne gibi önlemler alınmıştır?

Görevi kötüye kullanma, soruşturma bilgilerini sızdırma iddiaları yolsuzluk operasyonunu yürüten kamu görevlilerini sindirmek amacını mı taşımaktadır?”