BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'deki tepkiye yeniçeri benzetmesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP'deki protestocuları yeniçerilere benzetti.

Abone ol
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yerel seçimlerde Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde aday gösterilen isimlere yönelik bazı partililerin tepki göstermeleriyle ilgili, "Her aday değişikliğinde bu tür eylemler olursa Cumhuriyet Halk Partisi Osmanlı'nın son dönemindeki yeniçeri ocağına döner" dedi.
 
Başkan Akaydın, Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı partililerin Antalya'da belediye başkanlığı için aday gösterilen isimlere yönelik tepkilerini değerlendirdi. Bir siyasetçinin önce vatanını, sonra siyasi partisini, sonra da kendini düşüneceğini ifade eden Akaydın, aday gösterilmemesi halinde üzülebileceğini ancak partinin kazanması için herşeyi yapabileceğini söyledi.
 
Protestoları "Üzücü" diye nitelendiren ve eylemleri yapanları sükunete davet eden Akaydın, partinin son karar organının parti meclisi olduğuna işaret etti. Akaydın, CHP'li herkesin sükunet içinde olmalısı gerektiğini ifade ederek, eylem yapanların "çıkar gruplarını temsil etiğini" öne sürdü.
 
 Parti adına eylem yapanları bağışlamaya hazır olduğunu ve kendi adına konuşmadığını belirten Akaydın, "Her aday değişikliğinde bu tür eylemler olursa Cumhuriyet Halk Partisi Osmanlı'nın son dönemindeki yeniçeri ocağına döner" dedi.
 
"BENİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU"
 
Muratpaşa Belediye Başkan Adayı  gösterilen Sultan Yeğen ile ilgili soruya cevap veren Akaydın, Yeğen'in aday gösterilmesinde en ufak bir müdahalesinin olmadığını, bu konuda lobi faaliyeti yürütmediğini savundu. Kendisinin en son 10 ay önce genel merkezde bulunduğunu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sadece 5 dakika konuştuğunu anlatan Akaydın, Yeğen'in kendisi içinde büyük bir sürpriz olduğunu kaydetti. 
 
Partinin işgal edilmesini "vandalizm" diye nitelendiren ve olayların CHP'ye yakışmadığını belirten Akaydın, şöyle konuştu:
 
"Bu tür seçimler sıradan bir seçim değil bu ülkenin kaderini belirleyecek bir seçim. CHP'nin 2009 yılında kazandığı çok önemli bir kale. Parti meclisinin aldığı kararla adaya sahip çıkılmazsa CHP'li partisine sahip çıkmıyor demektir."
 
"BUNLAR CHP'YE ZARAR VERMEZ"
 
CHP İl Başkanı Devrim Kök ise Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in aday gösterilmemesiyle ilgili kararın genel merkeze ait olduğunu kaydetti. Siyasi partilerde bu tür şeyler olabileceğine değinen Kök, herkesin gönlünden bir adayın geçtiğini belirterek, "Genel Başkanımız neyi takdir ettiyse biz onun arkasında oluruz, desteklemeye devam ederiz. Beklentilerin en yüksek olduğu dönemdir bu dönem. Beklentilerine cevap bulamayan arkadaşlar, duygularıyla hareket edecektir. Bunlar CHP'ye zarar vermez" dedi.