BIST 10.062
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.431,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de toplu istifa krizi sürüyor

İstifalarla düşen CHP Denizli İl Yönetimi'ne geçici yönetim kurulu görevlendirildi.

Abone ol

Mehmet Ali Orpak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün yapılan CHP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonunda ''il başkanı'' olarak görevlendirildiğini, istifalarla tüzük gereği düşen CHP Denizli İl Yönetimi için aralarında istifa eden iki kişinin de bulunduğu 7 kişilik geçici yönetim kurulunun belirlendiğini söyledi.

Kararın telefonla kendisine iletildiğini ifade eden Orpak, ''Karar, akşam il başkanlığına da geldi. El ele vererek partimizi 45 gün içerisinde kongreye götüreceğiz. Bu arada bir yandan da yaklaşan yerel seçimler için çalışmalara başlayacağız. Partimiz için bu süreci en iyi şekilde değerlendireceğiz'' diye konuştu.

Orpak, geçici yönetim kurulunun kendisiyle birlikte Recep Oktay, Özgür Okutan, İlhan Özcan, İlhami Karabulut, Reyhan Keser ve Gürsel Erdemir'den oluştuğunu kaydetti.

CHP Denizli İl Başkanlığı'nın 10 Haziran 2012'de yaptığı kongreyle göreve gelen 20 kişilik il yönetim kurulunun 11 üyesi, önceki gün düzenledikleri basın toplantısında istifa ettiklerini açıklamıştı. Bu 11 üyenin istifasıyla yönetim düşmüştü.