BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,75
ALTIN 2.449,65
HABER /  POLİTİKA

CHPde sürpriz operasyon

CHP Merkez Yönetim Kurulu, iki il başkanını görevden aldı..

Abone ol

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında bu akşam yapılan toplantısında Balıkesir ve Uşak il başkanlarını görevden aldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Olağan Kurultay takviminin belirlendiği toplantıda, Balıkesir İl Başkanı Münir Balkanlı ile Uşak İl Başkanı Fuat Yılmaz'ın görevden alınması kararlaştırıldı.

Toplantıda bu kararın alınmasından önce başta İstanbul'un bazı ilçeleri olmak üzere, parti örgütlerinin görevden alınmasını eleştiren eski İstanbul Milletvekili ve Kadın Kolları Başkanı, MYK üyesi Güldal Okuducu'nun, konuşmasının ardından toplantının sona ermesini beklemeden salondan ayrıldığı öğrenildi.

Öte yandan CHP'de Olağan Kurultay'a yönelik olarak Genel Başkan Deniz Baykal'ın karşısına tek bir genel başkan adayı ile çıkmak için çalışmalarını sürdüren parti içi muhalefet ise temaslarını hızlandırdı.

Muhalefet Koç'u aday gösteriyor

Alınan bilgiye göre, aralarında eski milletvekilleri Ali Kemal Kumkumoğlu, İzzet Çetin ve Gülsün Bilgehan'ın da bulunduğu muhalif grubun eski Grup Başkanvekili Haluk Koç ile görüştüğü öğrenildi.

Koç'un önümüzdeki günlerde bu konuda bir açıklama yapabileceği belirtilirken, konuya ilişkin olarak A.A muhabirinin sorusunu yanıtlayan Parti Meclisi Üyesi eski Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin, ''Kurultaya yönelik olarak partimizin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak, adayın tekleştirilmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Haluk Koç bu şiarımıza uygun bir isimdir'' dedi.

Çetin, bu konuda toplantıların devam ettiğini ve birkaç gün içerisinde kamuoyuna bir açıklama yapılabileceğini ifade etti.