BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79

CHP'de neler oluyor?

Bu yüzden Onanç'ın istifası gündemde bomba etkisi yaratsa da CHP'de olağan karşılandı.

Dün gece ani bir kararla partideki Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gülseren Onanç'ın bu kararının Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun isteği ile gerçekleştiği kesinlik kazandı.

Konuyla ilgili konuşmaktan çekinen CHP yönetimi bu istifadan çok da rahatsız görünmüyorlar.

Zira ulaşabildiğim bütün CHP'li vekiller, istifanın tek taraflı bir karar olduğunu söylüyor. Bunu söylemelerine rağmen bu kararın Kılıçdaroğlu'nun isteği olduğunu da ekliyorlar. Genel Başkanın, Gülseren Onanç'la çalışmak istemediğini söylüyorlar.

ONANÇ'IN O AÇIKLAMASI ASIL SEBEP

İnternethaber'e konuşan vekiller, her ne kadar başka sebeplerin olabileceğini söylese de, asıl sebep, Onanç'ın Muş'ta yaptığı konuşmada, "CHP tabanının yüzde 65'i bu sürecin CHP tarafından desteklenmesini istiyor" açıklaması, istifa ettirilmesinin asıl sebebi.

CHP'lilerin bu açıklamasından rahatsız olmasının en büyük nedeni, Onanç'ın bu yargıya varmasının bir belgeye dayanmaması. Hiçbiri, Onanç'ın bu açıklamayı neye dayandırdığını bilmiyor. Parti içerisinde sürece çok uzak duran ulusalcı kanat, zaten açıklamanın yapıldığı ilk günlerde Onanç'a tapkilerini dile getirmişlerdi. CHP tabanının barışın arkasında olduğunu ama sürecin yöntemini hiçbir şekilde desteklemediğini söyleyen vekiller istifanın yerinde olduğu görüşünde.

TEK SES

Sürecin başında partililerden bu konuda konuşmamalarını isteyen Kılıçdaroğlu'nun, Gülseren Onanç'ın açıklamasının parti disiplinine uymadığı gerekçesiyle istifaya davet edildiğini söyleyebiliriz. Kılıçdaroğlu, partide yükselen uğultuyu ve çok sesliliği kendi çabalarıyla susturma düşüncesinde.

CHP'nin bu süreçte çok hassas davranmasının gerektiği konusunda da neredeyse bütün vekiller hemfikir.

Bu yüzden Onanç'ın istifası gündemde bomba etkisi yaratsa da CHP'de olağan karşılandı.