BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de kurultay zili çalındı işte ilk imzalar

CHP'de olağanüstü kurultay için muhalifler resmen harekete geçti. Olağanüstü kurultay çağrısı için ilk imzalar ise partinin genç delegelerinden geldi.

Abone ol

CHP'de parti içi muhalefet, 'olağanüstü' kurultay çağrısına parti yönetiminden olumsuz yanıt alınca, 'seçimli' olağanüstü kurultayın toplanması için imza toplanmaya başlandı.

Parti tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlayanların en geç 25 Kasım'a kadar 603 imzayı tamamlayarak Genel Merkez'e teslim etmeleri gerekiyor.

İLK İMZA GENÇLERDEN

Habertürk'ün haberine göre, noter tasdikli kurultay çağrısına ilk imzaları genç delegeler attı. Gençler adına yapılan yazılı açıklamada, "CHP'nin en genç kurultay delegeleri olarak; olağanüstü kurultayı mecburi olarak görüyoruz" denildi.

'OLAĞANÜSTÜ ÇAĞRI'NIN GÜNDEMİNDE NE VAR?

Noter tasdikli olağanüstü kurultay çağrısında kurultay için şu "Gündem" talebinde bulunuldu:

1- Açılış
2-Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
3-Kurultay Başkanlık Kurulu Seçimi (1 Başkan, 2 Başkan Yardımcısı, 6 Yazman)
4-Genel Başkan'ın Açış Konuşması
5- Olağanüstü Kurultay Çağrısı Yapan Delegeler adına bir konuşma yapılması
6-Genel Başkan Seçimi
7- Parti Meclisi Üyeleri (60 Asıl, 15 Yedek üyesi) ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri (15 Asıl üye, 8 Yedek üye) Seçimi
8-Kapanış

"MECBURİ OLARAK GÖRÜYORUZ"

İmza veren gençler adına yapılan yazılı açıklamada, "2019 seçimlerinde iktidara giden yolda 'Anadolu ateşini' yakmak üzere olağan üstü kurultayın toplanması için ilk imzayı biz gençler veriyoruz. Olağan kurultay takviminin seçimin hemen akabinde başlatılmasını da, siyasi etik gereği reddediyoruz. Parti Kurultay'ının en genç Kurultay Delegeleri olarak; olağanüstü kurultayı mecburi olarak görüyoruz. Bu sebeple verdiğimiz imzalarla, olağanüstü kurultay için ilk kıvılcımı yakıyoruz" denildi.

KAÇ GÜNDE TOPLANMASI BEKLENİYOR?

Parti tüzüğüne göre imzalar tamamlandıktan sonra CHP Genel Başkanı, az 15 gün önce ilgililere duyurulmak koşulu ile en geç 45 gün içinde olağanüstü kurultayı yapabiliyor. Yani diyelim ki parti içi muhalefet 25 Kasım'a kadar imzaları tamamlayıp, Genel Merkez'e teslim ederse, olağanüstü kurultay için Kılıçdaroğlu, Ocak ayının ortalarına kurultay tarihi verebilir.