BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP’de Kürt zirvesi gerginliği!

Tanrıkulu önderliğinde aydınlarla yapılan toplantı CHP’de tepkiye neden oldu

Abone ol

Parti Sözcüsü Koç, Kılıçdaroğlu’na “Sizin haberiniz var mıydı?” diye sordu. Koç’a Keskin ve bazı MYK üyeleri de destek verdi.

CHP’de bazı parti yöneticileri, önceki akşamki dar kapsamlı toplantıda gündemi değerlendirdi. Terör sorununun çözümünde önerilerini içeren bir mektubu Başbakan Erdoğan’a yollayan Kılıçdaroğlu, kurmaylarından MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yazmayı planladığı mektupla ilgili bilgi aldı.

Ancak toplantıda, MHP’nin son dönemde AKP’den çok CHP’ye yüklendiği ve “Bu konuda kapalı” olduğu yönünde değerlendirmeler yapıldı. Bu yöndeki ağırlıklı görüş nedeniyle, Kılıçdaroğlu’nun, Bahçeli’ye mektubu göndermeyi ertelediği öğrenildi.

Toplantının bitimine doğru Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başkanlığında, Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, milletvekilleri Rıza Türmen, Alaattin Yüksel ile PM üyesi Burhan Şenatalar ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın, Mithat Sancar, Osman Kavala, Fuat Keyman, Turgut Tarhanlı, Cengiz Çandar, Oral Çalışlar, Bekir Ağırdır ve Altan Öymen gibi isimlerle yaptığı “Kürt Sorunu zirvesi” gündeme geldi.

CHP sözcüsü Haluk Koç, Kılıçdaroğlu’na, “Bu toplantıdan haberiniz var mıydı?” diye sorarak, “Bizlerin bilgisi yoktu” dedi. Bu sözlere Adnan Keskin ve bazı MYK üyeleri de destek verirken, “Bu tarz toplantılar MYK’da konuşulmalı. MYK’da bilgi verilmeli” değerlendirmeleri yapıldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Benim bilgim dahilinde bir toplantı. Bu tarz toplantılar devam edecek” sözleri üzerine ise konunun kapandığı öğrenildi. Ancak bu toplantının parti içinde bazı isimlerde rahatsızlık yarattığı bildirildi.

‘Tek çizgimiz var’

Haluk Koç’un dün yaptığı basın toplantısında aydınlarla yapılan toplantının hatırlarılması üzerine, “Bazı milletvekillerinin toplantı yapma durumu var biliyorsunuz. Bazı gazetecilerle, kişilerle. Şunu söyleyeyim; benim böyle bir toplantı yapıldığından haberim yok. İkincisi, milletvekilleri insanımızı ilgilendiren her sorunla ilgili düşüncesi olan herkesle görüşebilir. Bu CHP’nin tutumunun, CHP’nin ekseninin, yörüngesinin şuraya veya buraya kaydığı anlamına gelmez. CHP’nin ilkeleri ortadadır, mücadelesi ortadadır. Yani hapishaneyi ziyaret eden milletvekillerimiz orada tutuklu olan Hizbullah üyesiyle de görüşmüştür” yanıtını verdi.

Bir gazetecinin “Aydınlarla toplantıda Habur süreciyle ilgili partiniz suçlanıyor ve Baykal’ın yönetiminin o süreci baltaladığı değerlendirmeleri yapılıyor...” demesi üzerine de Koç, şöyle devam etti: “Ben o dönemde partinin grup başkanvekiliydim. Habur görüşmeleriyle ilgili tutumumu dün savunduğum gibi bugünde savunuyorum. Partinin çizgisi de budur.”