BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,50
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de istifalar sürüyor

CHP'de başkanlık ve meclis üyeliği için istifa edenlerin sayısı artıyor. İşte CHP ile yollarını ayıran son isimler

Abone ol

CHP İstanbul'a bağlı Maltepe İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı ile Yönetim Kurulu üyeleri Özgür Aksoy, Perihan Toraman, Levent Zengin ve Erkan Dinçel istifa etti.

İstifa eden CHP'lilerin, genel merkezin genelgesi gereği koltukları boşalttıkları öğrenildi. İsmi geçen CHP'liler, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için aday olacak.

Öte yandan, istifa eden isimlerden biri de CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Abdullah Der oldu. Aynı zamanda Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Der'in, Üsküdar Belediye Başkan Adaylığı için istifa ettiği ifade edildi.

SULTANGAZİ'DE 3

CHP Sultangazi İlçe Örgütü'nde ise üç istifa yaşandı. Pazar günü yapılan olağanüstü toplantıda Evsal İsa Yucak, İmam Koçak ve Ergin Turan görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

MERSİN

CHP Mersin İl Yönetim Kurulu Üyesi - Parti Saymanı Sıtkı Dev de 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Tarsus Belediye Başkanlığına aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

ESKİŞEHİR

Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet de Odunpazarı Belediye Başkan aday adaylığı için görevini bıraktı.

CHP İstanbul İl Örgütü'nde yerel seçimlerde aday olabilmek için istifa eden ilçe başkanlarının sayısı ise 12'ye ulaştı. Çatalca, Başakşehir, Beylikdüzü, K. Çekmece, Esenyurt, Şile, Adalar, Sancaktepe, Maltepe, Fatih, Beykoz ve Bayrampaşa ilçe başkanlarının görevlerini bıraktıkları öğrenildi.