BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.389,62
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de 'Fethullah Gülen' çatlağı!

CHP'nin yeni PM üyesi Muhammet Çakmak’ın "Fethullah Gülen bilgedir. Saygı gösterilmesi gerekir" açıklaması "eksen kayması" tartışması başlatırken, CHP’den tepki geldi.

Abone ol

CHP’nin yeni PM üyesi İlahiyatçı Muhammet Çakmak’ın “Fethullah Gülen bilgedir. Gülen cemaatini selamlıyorum” açıklamasına tepki geldi.

Cumhuriyet'in haberine göre CHP milletvekili Nur Serter, “Önemli olan parti yönetimin tavrıdır. Yüzünü görmediğim bir insan hakkında değerlendirme yapmam” dedi. CHP Milletvekili Algan Hacaloğlu Çakmak’ın parti programı ve CHP tarihini okumasını önererek, “Parti politikaları herkesin aklına geldiği şekilde konuşulmasıyla çizilmez” diye konuştu.

Hacaloğlu şunları söyledi:

“Bugün cemaatler siyaseti, kamu yönetimini, mali sistemi, yargıyı, silahlı kuvvetleri kuşatma hareketindedir. Cemaat üyesi olmak ABD’de özgürlük alanıdır. ABD’de hiçbir cemaat üyesi Türkiye’deki gibi kendi cemaat çerçevesinde dini inançları ile devlet yönetimini ele geçirmeye çalışmıyor. CHP cemaat kuşatmasına karşı duruş göstermelidir. Şahsın dini konulardaki bilgisi benden derindir. Bir şekilde daha dikkatli olacaktır”

BEN BÖYLE CHP İSTEMİYORUM
CHP PM üyesi Muhammet Çakmak'ın sözlerine bir tepki de Vatan yazarı Mustafa Mutlu'dan geldi.

‘Birilerinin anlatması lazım’

Manisa Milletvekili Şahin Mengü de Çakmak’ın açıklamalarına tepki göstererek, “Herhalde hangi partinin Parti Meclisi üyesi olduğunun farkında değil. Fethullah Gülen denilen zatın herhalde CHP tarafından kabullenilmeyeceğinin bilinmesi lazım” dedi. Çakmak’ın PM’ye alınması konusundaki “takdirin” Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ait olduğunu belirten Mengü, PM’ye yeni seçilen Binnaz Toprak’ın da bir televizyon programında “iki dil talebinden korkulmaması gerektiği” yönündeki açıklamalarının da CHP’nin tüzüğüne, programına aykırı olduğunu söyledi. Mengü, “Eksen kaymasına CHP tabanı izin verir mi bilmiyorum. Ama herhalde birileri bu arkadaşlara anlatır. Bu arkadaşlara parti program ve tüzüğünü okumalarını tavsiye ediyorum” dedi. Mengü, CHP yapısının cemaatleri kabul etmeyeceğini, böyle dünya görüşü olan insanlara da destek vermeyeceğine işaret etti.