BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.398,80
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de fahri milletvekili dönemi!

Seçim sonrası ilk toplantısını yapan CHP MYK toplantısında sonuçlar masaya yatırıldı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- 12 Haziran seçimlerinde beklentinin altında oy alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kurultay taleplerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Kurultay bizim gündemimizde yok. Örgüt isterse yapar, çıkar hesabımızı veririz" dedi. Kılıçdaroğlu MYK üyelerini de oy toplayan delegelere müdahale etmemeleri noktasında uyardı.

FAHRİ MİLLETVEKİLİ DÖNEMİ

CHP yönetimi 2015 yılında yapılacak seçim için de start verdi. 33 ilde milletvekili
çıkartamayan CHP mevcut milletvekillerini bu illere dağıtacak. Görevlendirilen milletvekilleri sanki o ilin milletvekili gibi çalışmayı sürdürecek. Böylece bu illerdeki ilişki de kopmamış olacak.

DELEGELERİ ARAMAYIN UYARISI

CHP MYK 12 Haziran seçimlerinin ardından ilk toplantısını yaptı. Yaklaşık 5 saat süren toplantının tek gündem maddesi seçim sonuçlarıydı. Sonuçlar açıklandıktan sonra gündeme gelen kurultay talebi toplantıda bir MYK üyesi tarafından gündeme getirildi. Ancak Kılıçdaroğlu "Bizim gündemimizde kurultay yok" diyerek bu konuyu toplantı gündemine almadı.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu bu konuda şu kısa açıklamayı yaptı:
"CHP örgütü, delegeleri isterse bir kurultay olabilir. O zaman kesinlikle yaparız. Çıkarız hesabımızı da veririz. Ama siz de kesinlikle delegeleri arayıp imza konusunda bir uyarıda bulunmayın."

YENİ TÜZÜKLE YENİ KURULTAY SÖZÜ

CHP lideri Kılıçdaroğlu toplantıda, parti içi demokratikleşme için sözünü verdiği tüzük değişikliğini de gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu kurultay toplamak için gerekli delege sayısı dahil gereken değişikliği yapacağını belirterek, "Yeni tüzükle yeni kurultay yapılacak" dedi.

MYK ÜYELERİNDEN AÇIK ÇEK

CHP liderinin bu uyarısından sonra toplantı MYK üyelerinin seçim değerlendirmeleriyle devam etti. MYK üyeleri usulen "Görevi bırakmaya hazırız" diyerek Kılıçdaroğlu'nun elini rahatlattı. Ancak Kılıçdaroğlu bu sözlere karşılık vermedi.

HER İLE BİR MİLLETVEKİLİ

Toplantıda doğu ve güneydoğu illeri başta olmak üzere milletvekili çıkartılamayan 33 il de masaya yatırıldı. MYK üyeleri bu illerle iletişimin sürmesi ve çalışmanın devam etmesi gerektiği üzerinde durdu. Bunun üzerine mevcut 135 milletvekilinden bu illere milletvekili görevlendirilmesine karar verildi. Görevlendirilen milletvekilleri o ilin milletvekili gibi hareket edecek, o ilin sorunlarını Meclis'e ve parti yönetimine taşıyacak. Böylece seçim çalışması bugünden başlamış olacak.