BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.445,13
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de Ergenekon çatlağı

Fay hattı, özellikle iki genel başkan yardımcısı Süheyl Batum'la Gürsel Tekin etrafında çatırdıyor.

Abone ol

Süheyl Batum, dün Habertürk TV'ye bir açıklama yaparak, Silivri'de tutuklu yargılanan Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan'ın milletvekili genel seçimlerinde CHP listelerinden aday gösterilmesi için Parti Meclisi (PM)'ne öneride bulunacağını açıkladı. Batum, bunun için ısrarcı olacağının da altını çizdi.

Parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Gürsel Tekin ise Türkiye'nin ve CHP'nin gündeminin farklı olduğunu dile getirdi. Tekin, "Gündemde şu an işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk gibi konular bulunuyor. CHP'nin bugün gündeminde adaylık konusu mu var?'' ifadelerini kullandı. Bununla birlikte herkesin aday olma hakkı bulunduğuna işaret eden Tekin, isimlerin nisan ayında değerlendirileceğini söyledi.

Süheyl Batum, önceki gün İzmir'de yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Biz terör örgütü falan değiliz. Biz, AKP hükümetinin bilerek ve isteyerek Atatürkçü aydınları içeri tıkmak suretiyle, Türkiye'de kendi iktidarını hiçbir engel olmadan kurmak istediğini düşünüyoruz. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Buna izin vermemek her yöntemle olabilir. Oradaki Atatürkçü aydınları partiye alarak veya başka bir yöntemle, iktidara baskı kurarak olabilir. Bunların hepsini uygulayacağız. İçeride yatan Atatürkçü aydınları korumak için elimizden geleni yapacağız."