BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.418,18
HABER /  GÜNCEL

CHP'de alengirli işler! Kılıçdaroğlu 'Adalet' istiyor mu?

AK Partili belediye başkanlarının istifa ettiği günlerde ‘erken seçim’ çağrısı yapan Kılıçdaroğlu’nun partisinin mahalle delege seçimleri ‘tam kanunsuzdur’ diyen YSK tarafından iptal edildi!

Abone ol

Günlerce ‘Adalet’ yürüyüşü yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisindeki adaletsizlik bir CHP’linin YSK’ya yaptığı itiraz dilekçesiyle ortaya çıktı. İstanbul İl Başkanlığı, mahalle delege seçimlerinde üyelerin oylarıyla kazanan listeyi tanımayarak kendi hazırladığı listeyi Bahçelievler 1. Seçim Kurulu’na gönderdi. Bunun üzerine CHP üyesi Mehmet Ali Özkan, dilekçeyle itiraz etti. YSK, seçim sonrası hazırlanan listeyi  ‘Tam Kanunsuzluk’ olarak niteleyerek iptal etti.

TAŞERONDAN ÜYE

Diğer kanunsuzluk da Beşiktaş’ta yaşandı. İddialara göre Beşiktaş Belediyesi’nde çalışan 200 taşeron işçi delege seçimleri için partiye üye yapıldı. İtiraz sonucunda işçilerin üye olurken verdikleri adreslerin Beşiktaş dışında olduğu tespit edildi. Önce üyelikler düşürüldü, ardından da kaymakamlık, yanlış adres beyan için işçilere 1038’er lira ceza kesti. Belediye cezayı ödeyeceğini sözünü verdi, iş tatlıya bağlandı! 

BELEDİYEDEN İTİBAR ÖLÇÜMÜ İHALESİ

Hakkında partisi tarafından yolsuzluk araştırması yapıldıktan sonra dosya hazırlanan Beşiktaş Belediyesi’nde sular durulmuyor. İlçe örgütüyle kavgalı olan Başkan Murat Hazinedar iki yıldır neredeyse skandallarıyla gündeme gelen belediyesinin itibarını ölçmek için ihale açtı. 110 bin liraya ihalesi tamamlanan ‘Kurumsal İtibar Ölçümü ve Raporlanması’ işini Riskatif Danışmanlık isimli firma kazandı. Firma Beşiktaşlılara belediyenin itibarını soracak!

YERİNE BAŞKASI OY KULLANDI 

Mersin’deki delege seçimlerinde yapılan kanunsuzluklarla ilgili suç duyurusunda bulunan bir vatandaş, savcılığa verdiği dilekçesinde, “Akdeniz Mahallesi delege seçimlerinde  Hasan Güzel Ankara’ya gitmiştir. Ancak yetkili kişilerce oy kullandırılmıştır. Sahtecilik yapan şahıslardan şikâyetçiyim” dedi.