BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

CHP Zeytinburnu ilçe binasına 'polis baskını'

Partinin ilçe binasındaki tartışmalı "17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun!" pankartlarının indirilmeye çalışıldığı öne sürüldü. CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, İstanbul'daki vekillerin binaya gittiğini söyledi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul Zeytinburnu İlçe binasına polisin baskın yaptığı iddia edildi. CHP Zeytinburnu Twitter hesabından paylaşılan mesajlarda polis ekiplerinin ilçe binasına asılan tabelaları indirmek üzere binaya geldiği yönünde mesajlar paylaştı.

Açılan tabelanın İzmir İl Başkanlığı binasına asılan ve ardından mahkeme kararı ile kaldırtılan "17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun!" pankartının bir benzeri olduğu belirtiliyor.

CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili slaytları beyaz pankarta yansıttığı için gündeme gelmişti.

CHP İzmir İl Başkanlığı binasına asılan pankart mahkeme kararıyla indirilmişti.

CHP Zeytinburnu Genç adlı twitter hesabından paylaşılan mesajlarda "Orantısız zekaya, değişen pankarta hukuksuz bir karar: Makara sistemimizi sökmek istiyorlar, İNDİRTMİYORUZ!" dendi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda İstanbul'da bulunan CHP'li vekillerin Zeytinburnu'na ulaşmaya çalıştığını belirtti.

Erdoğdu mesajlarında "Polis heryerde örgütlerimizi basmaya başladı... AKP (Adalet ve Kalkınma Partisi) gider ayak iç çatışma çıkarmaya çalışıyor..." dedi.