BIST 10.843
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.437,52

CHP tahammülsüz!

Süheyl Batum'un 'Söz sende" programında yaptığı açıklamalar tepki topladı.

CHP Milletvekili Süheyl Batum'un bir televizyon programında yapmış olduğu açıklamalar bugün AK Parti milletvekilleri tarafından tepki gördü.

Süheyl Batum tepki gören açıklamasında şunları söylemişti:

"Refah Partisi'nin kapatılması çok iyi oldu. Bunu her zaman söylüyorum. "

"Kalpazanlıktan, medyanın üzerinde, yargının üzerinde kurduğu baskıdan mutlaka yargılanmalı ve demokratik bir dönemde yargılanmalı. Başbakan'ın yargılandığını gördüğüm zaman siyasette önemli bir aşama atladık diyeceğim"

Bu açıklamalardan sonra konuştuğumuz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Süleyman Soylu, Batum'un tutumunu eleştirdi.

SİYASETİ HİZMETTE YARIŞILAN BİR ALANA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ

Siyasetin bir husumet alanı olmadığının altını çizen Soylu, bu açıklamaların vahim olduğunu, demokratik bir ülkede siyasetçilere gerekli cevabı halkın vereceğini söyledi. Siyaseti bir kavga ortamı, bir intikam aracı olarak görmenin doğru olmadığını, iyilik ve hizmet alanına dönüştürmek gerektiğinin önemini vurguladı.

SAYIN BATUM HUKUKÇU GİBİ DAVRANMALI

Venedik kriterlerine dikkat çeken Soylu, özellikle hukuk adamlarının değerlendirme yaparken evrensel alanlara itibar etmeleri gerektiğini söyledi.

Parti kapatmanın geçmişte kaldığını, bunları yeniden gündeme getirmenin kimseye ve ülkeye hiçbir fayda sağlamayacağını belirterek açıklamalarına devam eden Soylu, yeni anayasa taslağı üzerinde çalışmanın ve ileriye doğru yol almanın faydalı olacağı görüşünde.

HALK HER ŞEYİ GÖRÜYOR

Daha önce defalarca denenmiş siyasi metotların bir kazanç getirmeyeceğini, zaten geçmişle ilgili olarak halkın defalarca sandık başına giderek bunun cevabını verdiğini belirten Süleyman soylu, muhalefetin de kendi projeleriyle ortaya çıkarak geleceğe bakması gerektiğini dile getirdi.

BU İSTEK DEMOKRATİK DEĞİL

"Başbakanın yargılandığını görmek istiyorum" diyen Süheyl Batum'un sözlerine yorum bile yapmak istemeyen Soylu, herkesin fikirlerini özgürce tartışabildiği, demokratik bir siyaset yapılabilir dedi. Türkiye'nin geçmişte yaşadığı acılardan ders çıkarmasını gerektiğini belirterek, bu söylemin rahatsız edici olduğunu belirtti.

CHP FIRSATI GÖREMEDİ

CHP Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu'nun istifaya zorlanmasını da eleştiren Soylu, CHP'nin vicdani yapılmış bir açıklamaya tahammül gösteremediğini, bu durumun CHP tarafından değerlendirilmeyen bir fırsat olduğunu söyledi, durumu şöyle özetledi:

"Bana göre, Sayın Fatma Şahin, Türkiye'de hem sorumlu olduğu bakanlıkla ilgili hem de Türkiye'de kadın haklarıyla ilgili meselelerde hiç kimseyi ötekileştirmeden bir büyük platformla bunu Türkiye'ye mal etmeye çalışıyor. Zannediyorum ki, görevden alınan Çavuşoğlu, bunu vicdanıyla anlamış ve bir değerlendirme ortaya koymuş durumda. Bana göre, bu durum, CHP için ciddi bir tahammül eşiğiydi, malesef bu tahammül eşiğini aşamadı."


twitter.com/nsrnylmz