BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP o mektuba sahip çıktı

CHP yönetimi, Anayasa paketine destek veren Avrupalı sosyalistlere ağır bir mektup gönderen Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç'e sahip çıktı.

Abone ol

CHP yönetimi, Anayasa paketine destek veren Avrupalı sosyalistlere ağır bir mektup gönderen Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç'e sahip çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay Avrupa'da birilerinin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunu' öne sürdü. Okay, "AKP'nin sözcülüğünü yapacaklarına önlerine gelen düzenleme (Anayasa değişikliği) ne ise ona baksınlar, Avrupa normları ile kıyaslasınlar, ondan sonra düşüncelerini dile getirsinler" dedi.

SEVİNCİN MEKTUBU DOĞRU

Meclis'te gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Okay, şunları kaydetti:

"Maalesef Avrupa'da AKP'nin dezenformasyonu etkili oluyor. Sosyalist bir grubun temsilcisi, dikta anlayışındaki bir anayasa değişikliğine evet oyu verilsin gibi AB raporlarında hiçbir şekilde kabul edilmeyen değişikliklerin onaylanmasını tavsiye ediyor. Demokrasiyi ortadan kaldıran bir anlayışı tasvip etmesi ve tavsiye etmesi onun işi değil. Sayın Kader Sevinç, CHP'nin Brüksel temsilcisidir. CHP'nin kadroları da CHP adına açıklama yapmakta yetkilidirler. Bayan Sevinç de bu çerçevede açıklama yapmıştır. Yaptığı açıklama içerik olarak doğrudur. Maalesef Avrupa'da birileri bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor. Fikirleri de AKP tarafından enjekte ediliyor. AKP sözcülüğünü yapacaklarına önlerine gelen düzenleme ne ise onu incelesinler."