BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP liderinden Erdoğan'a 6 kırık not

CHP lideri Kılıçdaroğlu AK Parti iktidarının en zayıf olduğu 6 alanı sıraladı

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti iktidarının en zayıf 6 yönünü sıraladı. CMK 102 ile tutuklama süresinin devlete karşı işlenen suçlarda 10 yıla kadar çıkarılmasına, "Böyle bir hukuk sistemi yok" diye isyan eden Kılıçdaroğlu Kayseri ididalarıyla ilgili de dava hazırlığında olduklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmanın ardından odasında basın mensuplarını ağırladı.

10 YILA İSYAN

Kılıçdaroğlu'nun ilk değrelendirmesi CMK'nın tutukluluk süreleriyle ilgili Ocak ayı başında yürürlüğe giren 102. maddesi oldu. Kılıçdaroğlu, "Parlamentonun 21. yüzyılda 10 yıl tutukluluk süresini haklı bulması kabul edilemez. Neden tutuklandığını bilmeyecek belki 11. yılda beraat edecek. Böyle bir hukuk sistemi yok" diye isyan etti.

ERDOĞAN'A KARNE

Kılıçdaroğlu'na iktidar partisinin zayıf notları da soruldu. Kılıçdaroğlu bu zayıf notları şöyle sıraladı:
"En zayıf olduğu alanlardan biri insan hakları. Yine demokrasi noktasında çok kırık notu var. Sosyal hayat notu kırık. Bu iktidar işsizliğe de çözüm üretemedi. Yolsuzluklarla mücadele konusunda kırık notu var. İşte Kayseri olayı ortada. En azından başbakana "Soruşturma aç" diyoruz, açmıyor. Diplomasi, dış politika da sorunlu. Sıfır sorun diyorlar. Aslında sıfır negatif bir kavram. Sıfıra sıfır elde var sıfır. Ermenistan sorunu denildi ne oldu. AB, Yunanistan sorunları çözüldü mü? Hangisi çözüldü?"

KAYSERİ İDDİALARI MAHKEMEYE TAŞINIYOR

Kılıçdaroğlu Kayseri iddialarıyla ilgili dava sürecinin işletileceğini belirterek, "Arkadaşlarımız çalışıyor bir dava süreci işletilecek dava açacağız" dedi.

HATAY KUŞADASI GEZİSİ

Referandum sürecinde yurt gezileri yapan Kılıçdaroğlu yeniden çalışmaya başlıyor. İlk durak Hatay olacak. Hatay'da partiye katılımlar gerçekleşecek. Ardından Kılıçdaroğlu Kuşadası'Na giderek burada Roman derneklerinin organize ettiği bir toplantıya katılacak.