BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.442,43
HABER /  DÜNYA

CHP lideri ne diledi?

36. Uluslararası Aksu Festivali’ne katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dilek tutup üç defa saç ayaktan g...

Abone ol

36. Uluslararası Aksu Festivali’ne katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dilek tutup üç defa saç ayaktan geçip, denize 7 çift, bir tek taş attı.
36. Uluslararası Aksu Festivali’ne katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, festival açılışında bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, “4 bin yıllık bir gelenek bir ülkenin tarihinde önemlidir. Siz bu 4 bin yıllık geleneğe sahip çıkıyor yaşatıyorsunuz ben de sizlerleyim, aranızdayım. 4 bin yıllık geleneğe sahip çıkmak demek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sahip çıkmak demektir. Biz de CHP’liyiz. Yani geleneğimize, halkın geleneklerine sahip çıkan bir partiyiz. Hepimiz kendi geleneklerimize sahip çıkacağız” dedi.
Giresun’da çözüm sürecini de değerlendiren Kılıçdaroğlu “Yeni bir süreç başlatıldı. CHP’ye ’niçin bu sürece destek vermiyorsunuz?’ diye soruluyor. Bilmediğimiz bir sürece nasıl destek verebiliriz.
Barışı istemeyen mi var ? Ancak barış ayrı bir şey, 76 milyonu terör örgütünün ağzına bakmasını kabul etmeyiz. Oturup terör örgütüyle Anayasa görüşmeleri yapmak ayrı bir şey. CHP olarak mecliste olduğumuz sürece Türk lafı Anayasa’dan çıkartılamayacaktır. Bedenlerimiz çiğnenmeden bu gerçekleştirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Anayasa kuruluş bölümünden çıkartılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bizim ortak değerlerimiz, bu ülkenin ortak değerleridir. Bize kimse demokrasi dersi veremez. Siz nasıl ki 4 bin yıllık geleneğinizi yaşatıyorsanız, sahip çıkıyorsanız biz de hem bağımsızlığımıza hem de özgürlüğümüze sahip çıkacağız” diye konuştu.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmanın ardından festival kapsamında dilek tutup üç defa saç ayaktan geçip, denize 7 çift, bir tek taş atarak gelenekleri sembolize etti. Saç ayaktan geçerken tuttuğu dileği açıklamayan Kılçdaroğlu, “Bütün dertlerim ve kederlerim denize” diyerek dere ile denizin birleştiği yere sırtını dönerek taş attı. Daha sonra festival ABD, Japonya, Litvanya,Polonya ve KKTC gelen yabancı folklor ekibinin gösterileriyle devam etti.
(İHA)